Şedinţa de judecată începută marţi după-amiază, în jurul orei 16:30, s-a sfârşit după miezul nopţii, după ce lui Marcel Cuşnir i-a expirat mandatul de arestare pe cinci zile emis iniţial de Curtea de Apel Suceava.
În condiţiile în care avocatul patronului de la „Total Chagall” a cerut recuzarea judecătorului, dar nu a mai fost de găsit după ce completul de judecată i-a respins cererea, magistraţii Curţii de Apel Suceava au fixat un nou termen pentru ieri, ora 15:00.
Deşi Marcel Cuşnir nu a mai venit de această dată, avocatul său, Marius Striblea, a răspuns prezent şi a încercat să-i lămurească pe judecători că măsura de înlocuire a arestării preventive cu cea de a nu părăsi ţara se impune în cazul clientului său.
Ca şi cu o seară înainte, avocatul patronului de la Total Chagall le-a explicat judecătorilor că Marcel Cuşnir nu are de ce să fugă de lege, el fiind interesat să-şi demonstreze nevinovăţia.
Mizând şi pe faptul că gravele acuzaţii aduse de autorităţile germane în mandatul european de arestare apar abia după aproape 16 ani de la comiterea presupusei fapte, în condiţiile în care Marcel Cuşnir a fost în tot acest timp de nenumărate ori în Germania şi nimeni nu i-a spus că ar fi cercetat sau suspect într-o cauză penală, Marius Striblea a încercat să-i convingă pe judecători că măsura arestării preventive este abuzivă, în condiţiile în care clientul său nu s-a sustras răspunderii penale.
Cererea de extrădare a lui Cuşnir, suspendată
Aseară, în jurul orei 19:00, completul de judecată a decis ca Marcel Cuşnir să fie judecat în stare de libertate, instanţa luând faţă de patronul de la „Total Chagall” măsura interzicerii de a părăsi municipiul Suceava pe o durată de 30 de zile.
În tot acest timp, Cuşnir este obligat să se prezinte la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat sau la poliţia municipiului Suceava conform programului de supraveghere întocmit, să nu-şi schimbe locuinţa, fără încuviinţarea instanţei, să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte arme.
Judecătorii au admis în parte şi cererea de sesizare a Curţii Constituţionale, formulate de Marcel Cuşnir, prin avocatul său, pentru o parte din articolele privitoare la mandatul european de arestare din legea privind cooperarea judiciară internaţională în materie penală.
Până la soluţionarea excepţiei de neconstituţionalitate, au conchis judecătorii Curţii de Apel Suceava, judecarea cererii de predare a lui Marcel Cuşnir autorităţilor germane va fi suspendată.
Eroare judiciară a autorităţilor germane?
Marcel Cuşnir a fost reţinut vineri, 5 decembrie a.c., de poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale, în timp ce se afla pe strada Mihai Viteazu, din municipiul Suceava.
Omului de afaceri i s-a spus că pe numele său a venit o sesizare Schengen, potrivit căreia procurorii din Nurnberg -Germania au emis un mandat european de arestare pe numele său pentru o tentativă de omor pe care a comis-o în ianuarie 1993, pe un pod din localitatea germană Zindorf.
Împreună cu alţi doi complici, susţin nemţii, Cuşnir a fost la un pas să omoare un alt român care nu a vrut să-i dea cheia de la un seif în care se afla o sumă considerabilă de bani.
Patronul de la „Total Chagall” susţine cu tărie că este nevinovat şi că e vorba de o eroare judiciară a autorităţilor germane.
(12 dec 2008, 10:28:01
DACA MAI AI UN PIC DE CREIER IN CAP IESI IN STRADA SI SPUNE-TI PUNCTU DE VEDERE...NU ASTEPTA IN ZADAR SA LUCREZE ALTU PENTRU TINE!!!!!!!!!!!!!!
IN FATA CASEI DE CULTURA...ESTE ASTEPTAT TOT TARGUL DE LA SEVERIN, SI TOTI CEI CARE AU MASINI SI NU LE MAI POT INMATRICULA