La şcoala din Nisipitu învaţă 61 de elevi şi 25 de preşcolari. Pe lângă renovarea integrală a clădirii, distrusă de inundaţii, Fundaţia Dinu Patriciu a amenajat o mansardă spaţioasă care cuprinde sala de grădiniţă, spaţii pentru depozitarea materialului didactic, sala pentru bibliotecă, un laborator de informatică şi un centru de documentare.
Comunitatea locală din Ulma a sprijinit lucrarea de reabilitare a şcolii din Nisipitu şi a contribuit cu materiale şi forţă de muncă.
Reabilitarea şcolii din Nisipitu nu este singura investiţie pe care Fundaţia Dinu Patriciu o face în sistemul educaţional sucevean.
Pe lângă bursele de studiu oferite elevilor merituoşi, dar cu posibilităţi materiale limitate, Fundaţia Dinu Patriciu a demarat un program de ajutorare a zonelor afectate de inundaţiile din vară. Astfel, Fundaţia Dinu Patriciu a investit 6.000 de euro pentru achiziţionarea de material didactic, mobilier şi aparatură electronică pentru grădiniţa din Straja, şi 5.000 de euro pentru şcoala şi grădiniţa din Brodina.
„Fundaţia Dinu Patriciu este o organizaţie care sprijină şi promovează educaţia. Suntem mândri să anunţăm că a avut loc festivitatea de deschidere a şcolii din Nisipitu”, a declarat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, directorul general al Fundaţiei Dinu Patriciu, Tincuţa Baltag.
Gheorghe Boghean, directorul şcolii din Ulma, a declarat că „Fundaţia Dinu Patriciu a făcut la Nisipitu o şcoală de cinci stele, singura unitate de învăţământ din comună pentru care poate solicita autorizaţie sanitară de funcţionare”.
(12 dec 2008, 14:39:14