La 40 de ani de la prima ediţie a festivalului interjudeţean „Hora de la Prislop”, a fost lansată şi o carte dedicată acestui eveniment. Anul acesta s-au împlinit 40 de ani de la reluarea întâlnirilor dintre locuitorii judeţelor învecinate, o bună ocazie pentru autor, doctor Petru Ulian, să scoată pe piaţă această carte.
Ideea editării unei astfel de cărţi a apărut cu mai mult timp în urmă, dar a putut fi pusă în practică abia acum, în ciuda faptului că autorul trăieşte de 20 de ani în Germania.
Manifestarea care se desfăşoară în a doua duminică din august, în Pasul Prislop, la o altitudine de 1.416 metri, a devenit deja o marcă înregistrată şi adună an de an formaţii şi interpreţi de muzică populară din judeţele Suceava, Maramureş şi Bistriţa Năsăud.
O prezenţă notabilă în ultimii ani a fost şi aceea a formaţiei „Flori de Sânzâiene”, din Stroieşti. Acesta este şi motivul pentru care Petru Ulian a ales să-şi lanseze cartea şi la Stroieşti.
Evenimentul a avut loc duminică, în sala de şedinţe a Primăriei din Stroieşti, iar alături de Petru Ulian au mai fost prezenţi şi Petre Tomoiagă, maestru coregraf al Ansamblului Folcloric „Maramureşul” din Vişeu de Sus, Pavel Blaj, directorul Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Suceava, dar şi numeroşi localnici.
„Pentru noi este o onoare să fim incluşi în rândul formaţiilor care luptă pentru păstrarea tradiţiilor noastre strămoşeşti. Sperăm să putem onora şi în viitor invitaţiile pe care le vom primi, iar Ansamblul „Flori de Sânzâiene” să devină cât mai cunoscut atât în ţară, cât şi în străinătate”, a declarat Ion Băiţan, primarul din Stroieşti, dar şi mentorul acestei formaţii.