Publicul sucevean a venit în număr foarte mare la acest eveniment muzical, bucurându-se aproape patru ore de folclor de calitate şi de voie bună.
Alexandru Recolciuc s-a născut în satul Plăvălari, comuna Udeşti, pe 10 aprilie 1978. Ambiţios şi talentat, a reuşit să îşi croiască un drum pe scena cântecului popular. La zi de sărbătoare, artistul s-a bucurat de prezenţa unor oameni importanţi, care i-au influenţat cariera, l-au sprijinit de-a lungul anilor şi care îi ascultă muzica.
Felicitat de doi primari
Alături de Alexandru, au urcat pe scenă - aducându-i cuvinte de apreciere şi încurajări „să nu se abată din drumul pe care a păşit, ca mesager al folclorului românesc” - primarul Sucevei, Ion Lungu, care a sprijinit şi imprimarea acestui nou CD muzical, primarul din Stroieşti, Ion Băiţan, care i-a adus în dar, pentru o seară, Ansamblul folcloric „Flori de Sânziene”, dar şi prima sa învăţătoare.
Neobosiţi, artiştii Ansamblului „Flori de Sânziene”, tineri şi vârstnici, au realizat decorul viu al întregului spectacol. Costumele populare autentice, horele şi strigăturile atât de dragi românilor, atunci când se veselesc, au impresionat publicul, care i-a răsplătit pe dansatori cu sute de aplauze.
Cântec între prieteni
Nu puteau lipsi din spectacol prieteni dragi ai interpretului, Petronela Maruneac, Formaţia „Cetina”, cu care Alexandru Recolciuc a cântat în foarte multe spectacole, Călin Brătianu, Nicoleta Cojocaru, Ionel Coca, Cristi Ruscior (trompetă).
Vedetele serii au fost Daniela Gyorfi şi Angela Rusu. Fiecare dintre cele două interprete consacrate a avut un mini recital, aşteptat şi aplaudat de suceveni.
La finalul celor aproape patru ore de spectacol, Alexandru Recolciuc i-a invitat pe scenă toţi artiştii prezenţi şi, împreună, au cântat două piese binecunoscute de public: „Cântă cucu-n Bucovina” şi „Hai să-ntindem hora mare”, în aplauzele publicului.
( 4 dec 2008, 20:01:21