Mai bine de 1.700 dintre angajaţii care rămân fără loc de muncă sunt din domeniul construcţiei, 157 provin din domeniul exploatării lemnului, în timp ce restul sunt din alte sectoare de activitate, în cazul cărora însă nu se poate vorbi încă de un val de disponibilizări. În total, este vorba de 2.039 de persoane disponibilizate.
„În fiecare an, în această perioadă au fost disponibilizări în construcţii, însă niciodată atât de multe ca acum. În plus, şi numeroase firme de exploatare şi prelucrare lemn au anunţat că renunţă la angajaţi, şi aşteptăm disponibilizări şi în industria alimentară”, a declarat Constantin Şuvăr, directorul AJOFM Suceava.
El a amintit de necesitatea ca şomerii să încerce să se specializeze în alte domenii de activitate, căutate acum pe piaţa muncii, în acest sens agenţia oferind consiliere şi posibilitatea urmării gratuite a unor cursuri de calificare în meseriile pentru care sunt locuri disponibile pe piaţa muncii. Şuvăr a declarat că este posibil ca în viitorul apropiat să fie promulgată o lege prin care fiecare angajator care încadrează în muncă un şomer să primească un stimulent financiar de 1.000 de euro.