Mizerii de nedescris concepute de o minte bolnavă şi care au ca scop distrugerea unui om în scopul obţinerii unei funcţii de conducere au fost trimise la Guvernul României şi la Casa Naţională de Pensii. Dejecţiile îl vizează pe Robert Marian, directorul Casei Judeţene de Pensii Suceava, iar laşii care au trimis scrisoarea nici măcar nu au avut puterea să se semneze cu numele reale, ci s-au folosit de numele unui auditor al instituţiei, căruia i-au falsificat semnătura pentru a da o notă de autenticitate mârlăniilor. Scrisoarea care a ajuns la Bucureşti cuprinde expresii şi cerinţe care depăşesc orice regulă etică şi de bun-simţ. Jigniri şi date care nu corespund cu realitatea sunt puse de-a valma în cele două pagini ale scrisorii, totul cu scopul de a-l discredita pe Robert Marian şi pentru a obţinere eliberarea lui din funcţia de director al Casei Judeţene de Pensii Suceava.Şi pentru a nu trimite o anonimă care urma să fie aruncată la coş, autorii mizeriei l-au trecut ca autor pe Petre Florea, auditor în cadrul Casei Judeţene de Pensii Suceava, un om care de-a lungul timpului s-a dovedit incomod pentru faptul că nu s-a lăsat antrenat în ilegalităţi. Petre Florea a negat că ar avea vreo legătură cu această scrisoare, şi a menţionat că semnătura sa este falsă, iar domiciliul cu care figurează este greşit.
Pensionarea lui Robert Marian, ţinta ataculuiConform celor redactate în scrisoare, Robert Marian trebuia pensionat după 180 de zile de concediu medical, adică pe 10 august 2008, iar postul de director al Casei Judeţene de Pensii Suceava trebuia scos la concurs. „Pentru perioada cât a desfăşurat activitate în 2008 (01.01.2008-10.02.2008) ar fi avut dreptul la doar 2 zile de concediu de odihnă, conform prevederilor legale. Deci, conform prevederilor legale în vigoare, postul de director executiv al CJP Suceava trebuia vacantat cu data de 12.08.2008 şi scos la concurs pentru a fi ocupat de un om sănătos fizic şi intelectual, ci nu o epavă umană”, se arată în scrisoarea mizerabilă.Semnatarul scrisorii arată că legea a fost sfidată, iar „corupţii” din Casa Naţională de Pensii i-au aprobat 25 de zile lucrătoare concediu de odihnă lui Robert Marian, adică atât cât ar fi avut dreptul pentru un an de muncă integral. „În mod abuziv şi doar pentru a readuce la conducerea instituţiei un om bolnav fizic şi psihic a fost interpretată prevederea art 5, al. 1 din HG 250/1992, precum că doar cine a lipsit un an întreg de la serviciu nu are dreptul la concediu de odihnă pentru acel an, iar cine a fost prezent numai o zi sau 41 de zile (cazul nostru) şi are pile, beneficiază de concediu de odihnă pe întreg anul. O totală sfidare şi bătaie de joc a legii”, se arată în scrisoare.Autorul acestei sesizări cere pensionarea lui Robert Marian pe motiv că după ce a stat prin spitale mai multe luni, „capacitatea sa intelectuală este aproape nulă şi nu se poate nici deplasa”.
Robert Marian: „Este o problemă ce ţine de educaţia unor oameni”Faptul că Robert Marian ar avea probleme în a se exprima logic şi a gândi coerent nu sunt decât praf în ochi. O dovedeşte şi răspunsul elegant pe care l-a oferit celor care l-au atacat în mod josnic.„Este o problemă ce ţine de educaţia unor oameni. Am convingerea că scrisoarea nu a fost redactată de domnul Florea, ci de un grup de trei foşti şi actuali şefi ai Casei Judeţene de Pensii Suceava, unii dintre ei ajunşi în funcţii fără să aibă măcar studii superioare”, a spus Robert Marian.Şi Petre Florea, auditor al CJP Suceava, a dezminţit categoric implicarea sa în redactarea unei astfel de scrisori.
„Sunt nişte invenţii menite să ne discrediteze atât pe mine, cât şi pe domnul Robert Marian. Pentru orice minte normală este inimaginabil să se folosească de un om în suferinţă pentru a obţine un post. Nu am scris şi nu am semnat niciodată o astfel de scrisoare, iar în acest sens am şi trimis o dezminţire la Casa Naţională de Pensii prin care am arătat că nu sunt autorul unei astfel de mizerii”, a precizat Petre Florea.
( 3 dec 2008, 11:30:44