După cum reiese din datele Agenţiei Judeţene pentru Prestaţii Sociale Suceava, în prezent 65.000 de familii din judeţ beneficiază de astfel de alocaţii, însă numărul lor se va dubla, până la finele acestui an. Legea a intrat în vigoare de la 1 noiembrie, persoanele care se încadrează în noile limite de venit putându-se adresa primăriilor de care aparţin pentru informaţii suplimentare şi depunerea dosarelor.
Alocaţia familială complementară este o formă de ajutor suplimentară acordată de statul român pe lângă alocaţiile pentru copii, şi vizează familiile cu venituri mici. După noile reglementări, familiile cu un copil încasează o alocaţie de 50 de lei, cele cu doi copii 60 de lei, cele cu trei 65 de lei, în timp ce familiile care au patru sau mai mulţi copii primesc un ajutor de 70 de lei.
Familiile monoparentale primesc un ajutor bănesc mai mare, care pleacă de la 70 de lei, în cazul părintelui cu un copil, şi ajunge până la 90 de lei, când este vorba de un părinte care are în îngrijire patru sau mai mulţi copii.