Informaţia a fost lansată, ieri, de directorul Autorităţii de Sănătate Publică (ASP) Suceava, dr. Alexandru Lăzăreanu, care nu a negat faptul că şi în judeţul nostru medicii întâmpină greutăţi privind administrarea serului, în condiţiile în care majoritatea părinţilor nu îl privesc cu ochi buni.
Şeful ASP: „Ministerul nu şi-ar da girul dacă vaccinul nu ar fi sigur”
„Avem ecouri că sunt diferite localităţi unde părinţii refuză vaccinul. Nu ar trebui. Ministerul nu şi-ar da girul dacă nu ar fi sigur. Vaccinarea se face la vârste mici pentru a stimula corpul să producă anticorpii necesari imunizării”, a spus şeful ASP, adăugând că prima etapă de vaccinare se încheie la sfârşitul săptămânii, iar copilele care au primit serul vor intra în cea de-a doua etapă, derulată în intervalul 12 - 16 ianuarie. Imunizarea va fi completă după administrarea celei de-a treia doze, în perioada 19 - 23 mai, a precizat medicul.
El a recunoscut că pot apărea şi reacţii adverse, cum ar fi înroşirea locului administrării, învineţire, durere, inflamare, febră, mică infecţie la locul înţepăturii sau chiar şoc anafilactic, dar a explicat că toate aceste efecte sunt specifice oricărui vaccin.
„Medicii vin la vaccinare cu trusele de prim ajutor pentru tratamentul şocului anafilactic, dacă apare”, a punctat Lăzăreanu.
(27 nov 2008, 11:42:44
Bagi matale mina-n foc pe ce spune ministrul ? Bagi matale mana-n foc pe spusele unui contabil ?
Si daca copilul vaccinat ramane cu sechele sau face soc anafilactic, vine ministrul sau matale sa-l invii ?
In nici o tara din Europa nu a existat vreo campanie nationala de imunizare impotriva HPV.
In alta ordine de idei, in mai 2007, Judicial Watch a trimis o cerere catre FDA prin care solicita accesul la toate documentele legate de Gardasil. A fost nevoie de actionarea in judecata a FDA-ului si, in iunie 2008, FDA a trimis 4 seturi de documente. Ceea ce a reiesit din documentele respective este accesibil aici http://www.judicialwatch.org/s Gardasil este promovat ca un vaccin care previne cancerul ,, .. dar nu a fost evaluat potentialul de carcinogenicitate si genotoxicitate".