Alături de Aurel Burciu au fost prezenţi şi co-autorii volumului, respectiv Gabriela Prelipcean, Valentin Hapenciuc, Ionel Bostan, Carmen Năstase, Carmen Chaşovschi, Costică Roman, Mihai Popescu, Romulus Vancea şi Dumitru Dâmbru.
În cuvântul său, Aurel Burciu a subliniat faptul că lucrarea „Introducere în management” este „încununarea unei munci de şase ani”.
„În perioada 2002 – 2003 am fost bursier fullbright la Universitatea Centrală din Florida, după care aceeaşi bursă a obţinut-o şi colega mea, doamna Gabriela Prelipcean. După experienţa acumulată în SUA, dar şi prin contribuţia celorlalţi autori, am reuşit, după o muncă de şase ani, să edităm acest volum, care sper că va fi în folosul managerilor”, a declarat Aurel Burciu.
„Volumul creează o imagine clară a ceea ce înseamnă actul de management”
Prezentarea volumului a fost făcută de prof.univ.dr din cadrul Facultăţii de Ştiinţe Economice – Universitatea „Al. Ioan Cuza” din Iaşi, Alexandru Ţugui, care a precizat că lucrarea coordonată de Aurel Burciu este una complexă, care prezintă toate informaţiile de care are nevoie un manager.
„Este foarte important faptul că acest volum nu reprezintă munca unui singur specialist, ci are informaţii care acoperă toate funcţiile unei întreprinderi, şi mă refer aici, printre altele, la producţie, personal, sau contabilitate. Mai mult, volumul creează o imagine clară a ceea ce înseamnă actul de management”, a spus Alexandru Ţugui.
El a mai spus că volumul este unul actual, modern şi de actualitate, şi care prezintă managementul din perspectiva noilor tehnologii.
La rândul său, rectorul Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava, Adrian Graur, a subliniat activitatea profesorilor Facultăţii de Ştiinţe Economice şi Administraţie Publică, arătând că volumul lansat ieri reprezintă şi o confirmare a profesionalismului cadrelor universitare sucevene.
De precizat că volumul „Introducere în management” tratează teme legate de etica în afaceri, misiunea şi obiectivele organizaţionale, strategii de afaceri, procesul decizional, structuri organizatorice în management, „construcţia” unei echipe de management, comunicarea şi controlul managerial, managementul internaţional şi cel public etc.