Şeful administraţiei judeţene, Gheorghe Flutur, a spus că până în prezent s-a reuşit atingerea unor obiective anunţate în timpul campaniei electorale de la alegerile locale, amintind aici reorganizarea Consiliului Judeţean, demararea acţiunilor de promovare a turismului din judeţul Suceava sau consolidarea relaţiilor cu partenerii externi ai judeţului.
Flutur a subliniat că una dintre activităţile Consiliului Judeţean din ultimele luni a constat în implicarea în refacerea distrugerilor provocate de calamităţile din luna iulie 2008, atât la infrastructură, cât şi la populaţie.
În acelaşi timp, Gheorghe Flutur a mai spus că în perioada de după preluarea mandatului său, CJ Suceava a reuşit să obţină o finanţare europeană de peste 30 de milioane de euro, pentru reabilitarea a cinci drumuri judeţene.
„În toată această perioadă am avut parte de un Guvern vitreg pentru judeţul Suceava, care a dat bani puţini, cu multă întârziere, însă am încercat să ne facem datoria. Am avut un buget auster, cu fond de rezervă zero, şi cu toate acestea eu cred că la sfârşitul acestui an se poate observa că am încercat să aducem la stare de funcţionare infrastructura judeţului afectată grav de inundaţii.
De asemenea, ne-am implicat în promovarea de proiecte europene, am creat evenimente pentru a scoate Suceava şi Bucovina în lume. De aceea sperăm că după 1 decembrie să avem parte de un guvern compatibil, care să ne ajute şi să putem să facem şi mai multe pentru judeţ”, a declarat Gheorghe Flutur.
Măsuri pentru deblocarea proiectului „Utilităţi şi mediu”
La rândul său, vicepreşedintele CJ Suceava Daniel Cadariu a precizat că în acest mandat s-a reuşit finalizarea şi obţinerea aprobării masterplanului pentru deşeuri, urmând ca în luna mai 2009 să fie terminată aplicaţia pentru obţinerea finanţării pentru proiectul de gestionare a deşeurilor.
De asemenea, el a spus că, la preluarea mandatului, proiectul „Suceava – Utilităţi şi mediu” era blocat, arătând că în momentul de faţă au fost luate măsurile pentru deblocarea acestuia. Cadariu a mai precizat că în momentul de faţă se poartă discuţii cu banca Deutsche Bank, care finanţează proiectul, în vederea prelungirii termenului de graţie până la returnarea creditului contractat cu încă cinci ani, până în 2015.
În acelaşi timp, vicepreşedintele CJ Suceava Vasile Ilie a arătat că această instituţie a reuşit, prin alocarea fondurilor necesare, rezolvarea parţială a problemelor ce vizau lipsa banilor pentru programul „Cornul şi laptele”, precum şi pentru plata salariilor angajaţilor din cadrul Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului.
(21 nov 2008, 12:32:42
2. Promovare a turismului din judetul Suceava: o multitudine de spectacole si aniversari la care, in prim plan nu a fost turismul ci Flutur. Da mai bine la popor;
3. Consolidarea relatiilor cu partenerii externi ai judetului: un sprit de vin cu doi patroni. Acestia au fost si ei multumiti de consolidarea relatiilor;
4. Refacerea distrugerilor provocate de calamitatile din luna iulie 2008: 2-3 transmisii in direct cu cizme portocalii si doua babe plangand in fundal. Au urmat inaugurarile de podete cu mare fast si lautari;
5. Finantarea pentru drumuri: propun sa lasam aceasta "realizare" la data cand vor fi gata drumurile.
Concluzie: se mai puteau face si altele dar guvernul este de vina. Se doreste alt guvern.