„Înregistrăm o creştere semnificativă a numărului de abateri de la regimul legal de viteză constatate pe DN 17, şoferii fiind încurajaţi să apese pedala de acceleraţie pentru că asfaltul e bun. Chiar la începutul acestei săptămâni am demarat o acţiune de control cu toate radarele din dotare, controalele desfăşurându-se zilnic pe DN 17, dar şi pe alte drumuri periculoase din judeţ”, a declarat subinspectorul Mihai Gabinat, şeful Secţiei Drumuri Naţionale din cadrul Serviciului de Poliţie Rutieră Suceava.
Luni, în prima zi în care s-a acţionat, s-au aplicat 131 de amenzi pentru viteză, dintre care 39 au fost date pe sectorul Vatra Dornei – Poiana Stampei – Dorna Candrenilor, considerat cel mai periculos de poliţişti. Marţi, în a doua zi a acţiunii, pe acelaşi sector de drum, radarele au mai surprins 21 de şoferi care au depăşit limitele legale de viteză. Controalele vor continua până la finele acestei săptămâni, prioritare fiind acţiunile pe DN 17 şi pe DN 2.
Dacă pe DN 2 au fost stabilite mai multe zone din localităţi unde se poate rula cu 60, 70 sau chiar 80 de kilometri la oră, pe DN 17 nu se pune încă problema măririi limitelor legale de viteză în zonele locuite, acest aspect urmând a fi luat în calcul abia după finalizarea integrală a reabilitării drumului.
Cel puţin pe sectorul de la Vatra Dornei şi până la ieşirea din judeţ, drumul proaspăt asfaltat poate fi o adevărată capcană pentru vitezomani, şoseaua întinsă urmată de succesiunile de curbe putând să ducă la accidente grave. Dovadă în acest sens stau cele două accidente mortale petrecute în ultima perioadă, plus multe altele uşoare.
Şi porţiunea de la ieşirea din Suceava se poate dovedi extrem de periculoasă. Sâmbăta trecută, în pădurea de la Ilişeşti, o şoferiţă care circula cu viteză excesivă a scăpat maşina de sub control în timp ce efectua o depăşire, provocând un accident care a dus la moartea unei tinere de 26 de ani, pasageră în acelaşi autoturism.