Medicul a apreciat că o parte din aceste unităţi sanitare „arată mai rău ca un grajd”, dar nu le va suspenda activitatea întrucât este campanie electorală şi nu doreşte să dea naştere la interpretări. El a spus, însă, că va monitoriza localităţile în care autorităţile nu se implică în reabilitarea cabinetelor şi a dispensarelor medicale şi, săptămânal, le va face publice prin intermediul presei.
„Am participat, la Prefectura Suceava, la o întâlnire cu primarii din judeţ şi le-am transmis acest mesaj. Nu este posibil ca un cabinet sau dispensar medical să arate mai rău ca un grajd. Nu sunt curate, nu au încălzire”, a afirmat şeful ASP Suceava, dând drept exemple în acest sens localităţile Izvoarele Sucevei, Stroieşti, Fântânele.
30% din dispensare funcţionează în imobile degradate
Recent, conducerea ASP Suceava a atenţionat proprietarii cabinetelor şi dispensarelor medicale din judeţ ca, până pe data de 10 noiembrie, să îmbunătăţească starea igienico-sanitară a acestor unităţi, astfel încât să poată fi posibilă autorizarea lor, iar Inspecţia Sanitară de Stat a şi trecut la verificări.
La începutul lunii trecute, când şeful ASP Suceava a anunţat controlul, a explicat că nu se poate ca instituţia pe care o conduce să ceară oricărui butic să aibă condiţii igienico-sanitare corespunzătoare, dar în acelaşi timp să permită unor unităţi sanitare să funcţioneze în condiţii deplorabile.
În judeţ, circa 30% din dispensarele medicale funcţionează în imobile degradate, care nu întrunesc condiţiile igienico-sanitare cerute de normele în vigoare.
(16 nov 2008, 10:40:45