În cadrul unei conferinţe de presă, medicul a declarat că, spre deosebire de celelalte oraşe din judeţ, la Rădăuţi, primăria nu a respectat protocolul încheiat cu spitalul, prin care se stabilea că trebuie să contribuie cu o parte din suma necesară reabilitării morgii.
“Am adus şi la cunoştinţa Consiliului Judeţean dezinteresul total al autorităţilor locale pentru reabilitarea morgii, unde se lucrează atât pe cadavre, cât şi pe piese anatomo-patologice recoltate de la bolnavii internaţi şi unde, ca atare, ar trebui să existe condiţii decente”, a spus şeful ASP.
Planul de reabilitare, nerespectat
În primăvară, la solicitarea Prefecturii Suceava, nemulţumită de starea morgilor din judeţ, spitalele şi primăriile au stabilit, de comun acord, un plan al lucrărilor de reabilitare şi sumele aferente, precum şi cota parte din lucrări ce revine fiecărui partener.
Pentru morga de la Rădăuţi, potrivit înţelegerii, Consiliul Local trebuia să suporte cheltuielile pentru înlocuirea tâmplăriei, opt uşi şi ferestre, şi a instalaţiei de frig de la camera frigorifică, în valoare de 22.000 lei. Spitalului îi revenea să asigure, din venituri proprii, banii pentru efectuarea lucrărilor de reparaţii la pereţi şi tavane, la instalaţiile electrice, sanitare şi de încălzire, placaje cu gresie şi faianţă, compartimentarea holului şi reparaţii la camera frigorifică, în sumă totală de 22.459 lei.
Dacă Spitalul şi Medicina Legală s-au achitat cât de cât de obligaţii, Primăria nu a asigurat nici măcar câteva materiale - gresie, faianţă şi var – pentru înlăturarea efectelor infiltraţiilor de apă asupra clădirii.