La aproape un an de la redeschidere, bucătăria Spitalului Judeţean de Urgenţă a obţinut avizele sanitare. Anunţul a fost făcut ieri, în conferinţă de presă, de responsabilul de relaţiile cu presa al unităţii, dr. Tiberiu Brădăţan, care a declarat că blocul alimentar îndeplineşte condiţiile de igienă şi funcţionalitate motiv pentru care, în această lună, a primit autorizaţia sanitară de la Autoritatea de Sănătate Publică (ASP) Suceava.
Amintim că o serie de deficienţe grave au generat suspendarea activităţii bucătăriei, la sfârşitul anului trecut. În urma renovării la care a fost supusă şi care a costat peste un milion de lei, bucătăria Spitalului Judeţean de Urgenţă a devenit de nerecunoscut. Spaţiul permite acum păstrarea igienei, iar utilajele pentru prepararea şi păstrarea hranei sunt moderne.
Lucrările la blocul alimentar al unităţii au început după ce autorităţile sanitare locale au constatat că locul este o sursă de infecţie. Atât ASP cât şi Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) ajunseseră la concluzia că activitatea acestuia trebuie suspendată deoarece nu exista garanţia respectării normelor de igienă în ceea ce priveşte prepararea hranei.