Ovitech Fotovoltaice
Ovitech Fotovoltaice
Ovitech Fotovoltaice
 
joi, 13 nov 2008 - Anul XIII, nr. 268 (3949)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,8284 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Problemă

54 de primării rămân fără contract de incinerare a animalelor moarte

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Aproape jumătate dintre autorităţile locale din judeţ nu vor mai avea contract de incinerare a animalelor moarte de pe raza localităţii, această situaţie apărând după ce firma cu care lucrau a anunţat că-şi sistează activitatea.  

Din evidenţele Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Suceava rezultă că un număr de 54 de primării din judeţ au încheiat contracte cu firma Protan, a cărui conducere a anunţat ieri că va opri activitatea începând de luni, din cauza unor probleme financiare.

„Problema este neplăcută, există un contract semnat în urma unei licitaţii, pe o anumită perioadă, cu facilităţi pentru autoritatea locală, costurile ridicării, transportării şi incinerării animalelor fiind suportate de la bugetul de stat. Este greu de spus acum ce va urma. În Suceava există o altă firmă de specialitate, care ar putea prelua, în anumite condiţii, şi aceste primării”, a declarat medicul Dănuţ Botezan, directorul adjunct al Direcţiei Sanitar Veterinare Suceava.

Printre cele 54 de autorităţi locale aflate în această situaţie se găsesc şi cele din Suceava, Gura Humorului, Câmpulung Moldovenesc, Fălticeni şi Vatra Dornei.

Conform legilor în vigoare, fiecare primărie trebuie să aibă un contract cu o firmă de incinerare. Atunci când apar cazuri de deces la animale (inclusiv animalele moarte în gospodăriile oamenilor), după ce medicul veterinar eliberează un act de transport, un reprezentant al primăriei contactează firma cu care are contract, aceasta ridicând şi ducând imediat la incinerator animalul mort.

„Sunt convins că va exista o soluţie unitară, la nivel naţional, care va rezolva problema. Deocamdată nu am primit o înştiinţare oficială cu privire la încetarea contractului”, ne-a declarat Marius Ursaciuc, primarul oraşului Gura Humorului. Aceeaşi opinie o are şi primarul municipiului Fălticeni, Vasile Tofan, care crede că o decizie la nivel naţional va rezolva în scurt timp această situaţie neplăcută.

Cu societatea Protan aveau încheiate contracte şi abatoare şi ferme de animale din judeţ. Numărul lor este însă mic, cele mai multe lucrând cu o societate de profil cu sediul în Rădăuţi. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 54 de primării rămân fără contract de incinerare a animalelor moarte.
 Vizualizări articol: 1178 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
54 de primării rămân fără contract de incinerare a animalelor moarte0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei