Consiliul Judeţean Suceava pregăteşte o strategie în vederea dezvoltării creşterii bovinelor din rasa de carne. Şeful administraţiei judeţene, Gheorghe Flutur, a arătat că această strategie poate fi pusă în aplicare prin Planul Naţional de Dezvoltare Rurală, şi vizează îmbunătăţirea calităţii păşunilor, îmbunătăţirea raselor de taurine, creşterea nivelului de apreciere din partea populaţiei faţă de carnea de vacă, şi crearea unui sistem integrat, format din fermieri, abatoare, magazine de desfacere şi restaurante, pentru valorificarea acestor produse.
Flutur a precizat că această strategie se va realiza concomitent cu proiectul „Carnis” pe care Consiliul Judeţean Suceava îl realizează împreună cu Regiunea Abruzzo din Italia.
„Italienii doresc să vină atât cu garanţii bancare, cu materialul seminal pentru îmbunătăţirea genetică a raselor. Iar în acelaşi timp, cei din Regiunea Abruzzo şi-au manifestat intenţia de a prelua şi producţia de carne de aici din judeţ”, a subliniat Flutur.
El a precizat că intenţia Consiliului Judeţean Suceava este de a promova o marcă recunoscută a cărnii din Bucovina. Gheorghe Flutur a arătat că în momentul de faţă un producător din Bucovina a deschis un magazin cu produse din carne în Bucureşti, care se bucură de succes.
„Interesul nostru este să încurajăm acest produs, pentru că Suceava se pretează la creşterea acestor animale”, a încheiat Flutur.