Scriitori din Ucraina, Republica Moldova şi din România au poposit duminică la Câmpulung Moldovenesc, într-un loc încărcat de legendă, pentru a marca încheierea manifestărilor dedicate împlinirii a 70 de ani de la înfiinţarea Societăţii Scriitorilor Bucovineni.
Venirea scriitorilor la Casa de Cultură din localitate a fost o sărbătoare pentru iubitorii de literatură şi poezie, mai ales că fondatorii Societăţii Scriitorilor Bucovinei au fost scriitori din Câmpulung Moldovenesc.
Doamnele membre ale S.S.B. au fost întâmpinate cu un gând bun şi cu o floare de jurnalistul George Timu, care în final avea să ofere scriitorilor câteva epigrame.
Prezentarea prozatorilor şi a poeţilor a fost făcută de preşedintele S.S.B., scriitorul Ion Beldeanu, fiecare dintre oaspeţi adăugând la momentul intervenţiei sale câte o „pată de culoare” din existenţa lor scriitoricească.
Şezătoare literară
Au fost prezenţi şi au rostit cuvinte frumoase la împlinirea celor 70 de ani de la înfiinţarea S.S.B. Leo Butnaru din Chişinău, Republica Moldova, Simion Gociu din Cernăuţi – Ucraina, prof. univ. Nicolae Georgescu – critic literar şi istoric şi scriitorii, Carmen Veronica Steiciuc, Teodor Codreanu, Lucia Olaru Nenate, Doina Cernica, Vasile Zetu, Mihai Sultana Vicol, Nicolae Cîrlan, Viorica Petrovici, Alice Niculică Satco, Isabel şi Ovidiu Vintilă, Rozalia Motrici şi cîmpulungenii Ion Filipciuc, Horaţiu Stamatin. Atmosfera a fost „încălzită” de tinerele artiste Diana Lehaci şi Otilia Şandru, care i-au transpus pe cei prezenţi în lumea muzicii cu câteva melodii interpretate la nai şi pian.
S-au făcut referiri şi la faptul că revista Bucovina literară reprezintă una dintre cele mai importante reviste de literatură din ţară, promovând scrisul de calitate şi întărind legătura dintre oamenii de cultură
Gazdele au avut parte de o adevărată Şezătoare literară, dat fiind faptul că scriitorii au lecturat din creaţiile proprii, multe dintre ele premiate de Uniunea Scriitorilor din România.
Scriitorul câmpulungean Gheorghe Ungureanu, ajuns la venerabila vârstă de 96 de ani, i-a evocat pe cei care au contribuit la viaţa culturală a localităţii de la poalele Rarăului, adăugând şi câteva întâmplări hazlii care au constituit subiectele unor volume scrise de el.