Alături de Flutur s-au aflat primarii de Suceava şi Şcheia, Ion Lungu, respectiv Vasile Andriciuc, dar şi candidaţii democrat-liberali Orest Onofrei (Senat) şi Ioan Bălan (Camera Deputaţilor).
Oficialii au fost întâmpinaţi cu pâine şi sare, iar o fanfară din Şcheia le-a cântat primirea. Flutur nu a venit cu mâna goală la inaugurare. El a adus un recipient de cinci litri cu pălincă pe care i l-a oferit reprezentantului constructorului în semn de mulţumire că a finalizat lucrarea.
De fapt, şeful administraţiei judeţene a ţinut să mulţumească tuturor celor care s-au implicat la realizarea lucrărilor.
„Mai întâi vreau să mulţumesc primăriei Suceava, primarului Ion Lungu, constructorului Colas, ACET, Instcomp, care a avut o misiune grea pentru a îngropa conductele mai adânc ca să creăm un gabarit de trecere corespunzător, să le mulţumesc celor de la gaz metan, celor de la E.ON. Toţi s-au implicat şi nu a fost uşor, pentru că pe sub acest pod trec foarte multe conducte de apă, gaz metan, curent electric, şi toate au trebuit îngropate mult mai adânc pentru a asigura gabaritul de trecere pe sub podul de cale ferată”, a spus Flutur.
Scuze adresate sucevenilor
Gheorghe Flutur a ţinut să sublinieze că a făcut dirigenţie de şantier la lucrarea de la Şcheia, amintind de nenumăratele sale vizite în zonă. El a amintit de greşelile de proiectare care s-au făcut la acel obiectiv şi a ţinut să-şi ceară scuze de la suceveni pentru neplăcerile create prin devierea traficului.
„A fost o muncă grea pentru constructori. Trebuie să recunoaştem că aici au fost şi nişte greşeli de proiectare la un moment dat, pentru că nu s-a prevăzut această coborâre a conductelor şi nu s-a ştiut ce conducte trec pe sub această pasarelă, însă e bine când se termină cu bine. Vreau să ne cerem scuze de la suceveni şi să le mulţumim că ne-au înţeles”, a mai spus Flutur, care a adăugat că-şi va muta dirigenţia de şantier spre munte.
La rândul său, primarul Ion Lungu a ţinut să sublinieze complexitatea lucrării şi să aducă aminte că în primăvară nimeni nu îşi asuma responsabilitatea modernizării respectivei porţiuni de drum.
„În primăvara acestui an au fost foarte multe discuţii în această zonă, care era practic bombardată şi nu se putea circula. Nimeni nu îşi asuma responsabilitatea modernizării acestui drum, pentru că nu aparţinea nici de primăria Suceava, nici de Consiliul Judeţean, nici de primăria Şcheia, aparţinea de Ministerul Transporturilor. Iată că în final s-a rezolvat problema. Sigur, noi ne-am implicat, am găsit soluţii împreună cu operatorul ACET pentru a finanţa şi a devia nişte conducte de apă. Sperăm ca în perioada următoare să finalizăm lucrările pe centura municipiului Suceava. Cred că este un lucru aşteptat de suceveni pentru decongestionarea traficului în municipiul Suceava”, a spus Lungu.
Mai trebuie spus că în privinţa reluării circulaţiei pe sub podul de la Şcheia, Gheorghe Flutur s-a ţinut de cuvânt. El a avansat data de 1 noiembrie, pe care a respectat-o.
( 3 nov 2008, 12:36:29