„La nivelul anului 2002 am plătit peste 2 miliarde de lei vechi. Nu suntem împotriva extinderii reţelei, dar avem două condiţii. Una este să fim despăgubiţi, iar a doua să primim asigurări că presiunea gazului nu va scădea după ce vor apărea şi alţi consumatori”, a spus Gheorghe Zaharia, unul dintre oamenii care locuiesc pe dealul Traian Ţăranu.
În plus, nemulţumiţii susţin că nu există aprobări pentru a se efectua lucrări pe strada Traian Ţăranu, ci doar pe strada Sofia Vicoveanca.
„Vom bloca lucrările în continuare, până ni se vor satisface revendicările. Conducta este proprietatea noastră şi ni se pare normal să existe şi acordul nostru pentru orice lucrare”, a completat Ion Munteanu.
E.ON Gaz Distribuţie: „Nu este necesar acordul proprietarului”
Pe de altă parte, reprezentanţii E.ON Gaz Distribuţie spun că oamenii nu au dreptate şi că există toate avizele pentru executarea lucrării.
„Pentru a face posibil accesul la sistem al solicitantului (n.r. – Galeria Fajos) a fost necesară extinderea reţelei de distribuţie în baza unui contract de cofinanţare încheiat între E.ON Gaz Distribuţie şi Galeria Fajos. Extinderea de reţea, astfel executată, trebuie racordată, în amonte, la reţeaua de gaz existentă. Potrivit adresei nr. 63/10.01.2005 emisă de Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Gazelor Naturale, actualmente Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei, în cazul unor asemenea extinderi a reţelei de distribuţie a gazelor naturale nu este necesar acordul proprietarului de tronson din amonte, solicitantul de acces neavând obligaţia de plată a vreunei despăgubiri faţă de acesta”, a fost răspunsul oferit de biroul de presă al E.ON Gaz Distribuţie.