Inaugurarea unei noi zone modernizate a Bazarului a avut loc în prezenţa a zeci de comercianţi, consilieri locali, a personalului administrativ de la Direcţia Pieţelor şi Bazarului, precum şi a conducerii Primăriei Suceava, care a iniţiat şi susţinut acest proiect în ultimii patru ani.
Cu toţii au asistat la o slujbă de sfinţire ţinută de un sobor de patru preoţi, de la biserica Sf. Andrei din Burdujeni, după care preoţii au trecut pe toate culoarele noului tronson al Bazarului, pentru a sfinţi fiecare chioşc în parte.
„Este o zi importantă pentru noi, deoarece Bazarul este unul dintre elementele definitorii ale Sucevei. De aceea am şi iniţiat acest proiect de modernizare a sa, care oferă nu doar celor care lucrează aici condiţii mai bune de muncă, ci şi cumpărătorilor o ambianţă mai plăcută.
Mai avem încă de lucru aici, de pus jgheaburi şi acele apărători laterale, de policarbon, dar am făcut astăzi inaugurarea acestui tronson modernizat deoarece o parte a comercianţilor de aici ne-au cerut să facem o slujbă de sfinţire, cu un sobor de preoţi, să pornim cu “Doamne-ajută” de luni”.
58 de miliarde de lei vechi – costul celor două platforme modernizate
Primarul Sucevei a precizat că pentru lucrările de modernizare efectuate până în prezent au fost cheltuite 58 de miliarde de lei vechi, din totalul de 86 de miliarde de lei vechi, cu cât a fost licitată lucrarea. În plus, au apărut şi cheltuieli suplimentare, precum cele de închidere a lateralelor halei acoperite, cu panouri de policarbon, din cauza curentului care se forma printre chioşcuri.
„Sunt convins că în ciuda perioadei de criză financiară şi a concurenţei apărute în zonă, Bazarul va rezista, atât pentru că se adresează unui alt segment de cumpărători, cât şi prin faptul că are alte produse scoase la vânzare.
Noi vrem să vă asigurăm condiţii civilizate de muncă, de aceea facem aceste modernizări, care se dovedesc a fi extrem de necesare. Mă doare inima când mă uit la partea din spate a Bazarului, unde nu am ajuns încă cu modernizările, la câtă mizerie este, dezordine şi condiţii grele de muncă. Din primăvara anului viitor vom începe lucrările şi acolo şi sunt convins că va ieşi o treabă de calitate”, a adăugat Ion Lungu.
În ciuda temerilor că nu toate chioşcurile vor încăpea pe platforma betonată a tronsonului modernizat al Bazarului, în cele din urmă, această problemă a fost rezolvată.
Mai mult, odată cu realizarea acestei platforme betonate, care s-a dovedit foarte utilă anul acesta, când Bazarul a fost inundat, comercianţii şi cumpărătorii sunt feriţi şi de ploi, zăpadă şi chiar de vântul rece din Bazar, în plus fiindu-le asigurate şi utilităţi de care nu beneficiau până în prezent.
(28 oct 2008, 12:32:07
As fi interesat sa stiu cati angajati din Suceava in mediu privat au salarii peste 1000 de euro net, pe cartea de munca.... Cei de la stat sunt neinteresnti, pt ca sunt platiti din impozitele platite de fraierii de la privat...
monitorule, poti afla asa ceva?