Ieri, managerul general al spitalului fălticenean, dr. Adrian Sigmund, a arătat că ancheta administrativă a ajuns la final, iar concluzia este că medicul Humă nu poate fi tras la răspundere întrucât s-a prezentat cu martori care i-au susţinut afirmaţiile, şi anume că Gheorghe Isăilă a fost externat la cerere şi nu la recomandarea sa.
Varianta medicului Humă, susţinută de asistenţii de serviciu
Deşi nu a putut proba cu acte că tânărul a solicitat să plece acasă, pe documentele încheiate la părăsirea spitalului neapărând semnătura lui Isăilă, care să confirme acest lucru, declaraţia asistentei şefe şi a asistentului de serviciu în ziua cu pricina, cum că externarea s-a produs la cerere au avut câştig de cauză.
În acest context, infecţionistul Cristian Humă a fost absolvit de orice vină şi a scăpat de o sancţiune pe linie administrativă, superiorii săi considerând că moartea tânărului de 21 de ani a fost un „caz regretabil”.
Decesul lui Gheorghe Isăilă rămâne, însă, în continuare în atenţia factorilor de decizie, Colegiul Medicilor anunţând joi că, la sesizarea scrisă a familiei, a dispus o anchetă. Cercetările derulate de acest for vor stabili dacă dr. Humă a greşit sau nu din punct de vedere profesional atunci când a gestionat acest caz.
Gheorghe Sergiu Isăilă a murit în prima parte a lunii octombrie, într-o clinică din Iaşi, de la o banală amigdalită, după ce iniţial a fost tratat în spitalul din Fălticeni, de către medicul infecţionist Cristian Humă.
(25 oct 2008, 12:09:09