Ovitech Fotovoltaice
Ovitech Fotovoltaice
Ovitech Fotovoltaice
 
vineri, 24 oct 2008 - Anul XIII, nr. 251 (3932)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,8284 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   1 fişiere video

Muncitori printre pacienţi

Spitalul Judeţean Suceava, transformat în şantier

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO
Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava s-a transformat, de câteva zile, într-un adevărat şantier în lucru. Chiar de la intrarea în unitate bolnavii dau nas în nas cu muncitorii care fac lucrările necesare pentru securizarea accesului în diferite sectoare şi modernizarea unor spaţii interioare.

Pacienţii care vin aici să-şi trateze diverse boli şi care din cauza stării alterate de sănătate prezintă deja o anumită sensibilitate la particulele de praf şi la mirosuri, precum cel „de ars”, emanat de sculele electrice în funcţiune, împart holurile de aşteptare de la UPU, direcţiune şi cele de pe secţii cu cei care fac renovările menite să limiteze accesul în spital sau să îmbunătăţească serviciile medicale.

 

Reparaţiile, un rău necesar

În timp ce unii bolnavi îşi acoperă gura şi nasul cu ce găsesc şi se consolează cu argumentul că reparaţiile sunt un rău necesar, alţii se revoltă şi speră să nu iasă din spital mai bolnavi decât au venit, mai ales că pe lângă praful şi mirosul înecăcios trebuie să suporte şi zgomotul făcut de sculele electrice puse în funcţiune, care le macină nervii.

„M-am săturat de atâta mizerie, de moloz la tot pasul, degeaba închid uşa de la salon. Şi nici nu mă pot odihni din cauza gălăgiei. Nu cred că se lucrează simultan în tot spitalul şi mă întreb dacă nu se putea găsi o variantă pentru a proteja cât de cât bolnavii. Să-i mute măcar pe cei din saloanele aflate chiar la intrarea pe secţii, lângă uşile care se schimbă”, se plânge o pacientă.

Managerul general al spitalului, dr. Doina Ganea Motan, recunoaşte că oamenii au dreptate să fie supăraţi, dar spune că unitatea pe care o conduce are neapărată nevoie de aceste lucrări.

„Un Ordin legat de pază şi protecţie, emis de ministrul Sănătăţii Publice, obligă spitalele ca până la finele anului să securizeze intrările. Noi gândisem acest lucru înainte de apariţia acestor prevederi legale şi, de la finele săptămânii trecute, firma care a câştigat licitaţia s-a apucat de treabă. Din păcate, şantier fără mizerie nu se poate. Uşile care trebuie înlocuite nu sunt de lemn, ci metalice şi sunt prinse cu nişte clenci în zid, motiv pentru care sunt foarte greu de scos”, a explicat medicul.

 

Un singur circuit pentru muncitori şi pacienţi

Dr. Motan arată că praful, mirosul înecăcios şi zgomotul care au cuprins întreg spitalul nu pot fi evitate, întrucât este imposibil să se asigure un singur circuit pentru muncitori şi un altul pentru pacienţi. „Schimbăm tocmai uşile pe care circulă toată lumea, aşa că zonele în care sunt bolnavi nu pot fi evitate”, punctează şeful Spitalului Suceava, adăugând că lucrările de securizare ar trebui finalizate, conform contractului, săptămâna viitoare.

Tot atunci ar trebui să fie gata şi renovarea cabinetului de stomatologie situat la parterul unităţii, lângă Unitatea de Primire a Urgenţelor, care a fost lărgit pentru a se permite instalarea unui al doilea scaun stomatologic. Vor rămâne, însă, alte două şantiere în lucru, respectiv cel din spaţiul în care urmează să funcţioneze angiograful Axiom, unde renovarea ar trebui să fie gata la finele lui noiembrie, şi cel din spaţiul în care a fost instalat osteodensitometrul, unde încă nu s-au terminat lucrările la grupurile sanitare.

În acest an, Spitalul Judeţean de Urgenţă a făcut reparaţii importante, care au costat miliarde de lei vechi. Este vorba, printre altele, de renovarea Unităţii de Primire a Urgenţelor şi de înfiinţarea unei săli de operaţii pentru Neurochirurgie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Spitalul Judeţean Suceava, transformat în şantier.
 Vizualizări articol: 1771 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.40/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.4 din 5 voturi
Spitalul Judeţean Suceava, transformat în şantier1.455

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei