Flutur a explicat că deşi CJ Suceava nu avea resurse financiare pentru acordarea acestor majorări, deliberativul a adoptat respectiva hotărâre.
„Voi solicita atât Ministerului de Finanţe, cât şi instanţelor de judecată să-i sancţioneze pe cei vinovaţi. Nu se poate să vorbeşti de majorare de salarii fără resurse, fără să ai bani. Iar adoptarea respectivei hotărâri reprezintă o încălcare a Legii privind finanţele publice. Iar cei vinovaţi de acest lucru pot fi amendaţi cu 50.000 de lei”, a explicat Flutur.
Şeful administraţiei judeţene a spus că actuala conducere a CJ Suceava încearcă să găsească resursele financiare pentru plata salariilor majorate, după care se va promova o nouă hotărâre prin care să se poată acorda aceste drepturi salariaţilor din sistemul de protecţie socială.
Flutur a mai spus că fosta conducere PSD a CJ Suceava a promovat respectiva hotărâre în luna aprilie a.c., fiind o decizie populistă.
„Aici vorbim despre calitatea fundamentării unor hotărâri ale Consiliului Judeţean. Şi dacă această hotărâre a fost una populistă şi de campanie electorală, cei care au promovat-o trebuie să răspundă. Practic, fosta conducere a CJ Suceava i-a minţit pe aceşti oameni, pentru că pe de o parte se spune că se acordă majorările salariale, în limita bugetului, dar în buget nu mai era nimic”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Suceava. Gheorghe Flutur a mai spus că în sistemul de protecţie socială lucrează peste 2.000 de persoane.