Potrivit site-ului Şcolii naţionale de sănătate publică şi management sanitar, el este şi singura persoană care râvneşte la această funcţie, neavând nici un contracandidat.
Candidatura lui Ovidiu Neamţu pentru şefia celei mai mari unităţi sanitare din judeţ l-a luat prin surprindere pe directorul Autorităţii de Sănătate Publică (ASP) Suceava, dr. Alexandru Lăzăreanu, care a declarat că se aştepta ca la concurs să participe fostul şef al Administraţiei Finanţelor Publice a Municipiului Suceava, Dan Fârţescu, deoarece acesta îşi exprimase intenţia în acest sens.
Dr. Doina Ganea Motan nu a intrat în competiţie
Ieri, ministrul Sănătăţii Publice, Eugen Nicolăescu, a declarat pentru Monitorul de Suceava că a renunţat la ideea de a numi un manager interimar la conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă şi a decis ca postul de conducere să fie ocupat prin concurs, pentru a nu da naştere la discuţii, apreciind că cea de-a doua variantă este „mai corectă”.
Amintim că postul de manager general la Spitalul Suceava a rămas liber după ce, la începutul lunii ianuarie, fostul manager care ocupa funcţia prin concurs, economistul Costică Dăscăliuc, a fost demis din funcţie pe motiv de “management defectuos”.
Conducerea unităţii a fost preluată cu titlu interimar de directorul medical, dr. Doina Motan Ganea, care a ţinut să precizeze încă de la început că nu-şi doreşte noua funcţie şi că nu va participa la concursul ce va fi organizat pentru ocuparea ei.
La scurt timp, pe postul de manager general a venit Ovidiu Neamţu, o persoană necunoscută, fără nici un fel de experienţă în administrarea unei unităţi atât de importante precum Spitalul Suceava. În urma scandalului declanşat de numirea sa în funcţie, ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, şi-a recunoscut eroarea şi a decis să revoce ordinul de numire, Ovidiu Neamţu apucând practic să stea în fotoliul de director doar o singură zi.
Concurenţă zero şi la celelalte spitale din judeţ
De menţionat că şi la celelalte unităţi spitaliceşti din judeţ concurenţa pentru postul de manager general este inexistentă.
Dacă pentru şefia Spitalului Psihiatrie Cronici Siret s-a înscris un singur candidat, respectiv psihologul Tiberiu Rotaru, pentru conducerea spitalelor Orăşenesc Solca şi de Boli Cronice Siret, ambele conduse de mai mult timp cu titlu interimar, nu şi-a depus dosarul nici un candidat.
Dr. Adrian Ignat, aflat la cârma Spitalului Orăşenesc Solca, şi-a anunţat iniţial intenţia de a participa la concurs, dar nu s-a mai înscris întrucât a avut o „problemă de familie”, după cum a declarat ieri. Dr. Ionuţ Grigore, directorul interimar al Spitalului de Boli Cronice Siret, amintit a precizat că nu şi-a depus candidatura “din motive de sănătate”.
(21 oct 2008, 14:09:01
Daca Motan are expierenta in administrare de ce nici pana acum la cea mai mare unitate spitaliceasca din judet nu este un tomograf? Din ce am citit in alte articole se preconizeaza ca o sa ne bucuram si noi bolnavii de un tomograf abia in 2010?
Dar cine ne garanteaza noua ca mai traim pana in 2010?
Daca nu va convine ca va vine director din exterior de ce voi cei care spuneti ca aveti experienta in conducere DOCTORI, DIRECTORI, DOCTORI PRIMARI , SECRETARI etc de ce nu a-ti candidat pentru director?
Va spun eu.
Nu va pasa de spital si nici de bolnavi ci numai de BANIII PACIENTILOR SA VINA IN BUZUNARUL VOSTRU.
Daca va pasa de spital lasati ciubucurile de la bolnavi si dedicativa conducerii spitalului.
Aviz D-nei Motan. Lasati oncologia si ocupati-va de toti bolnavii spitalului daca aveti o asa mare experienta si va ganditi la soarta spitalului.<