După ce i-a scos certificatul de naştere, femeia s-a mai dus o dată în maternitate să-şi vadă fetiţa, după care s-a făcut nevăzută.
Asistentul social din maternitatea Rădăuţi a sesizat Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Suceava, pentru a se lua o măsură de protecţie socială pentru nou născut.
Pentru că fetiţa mai mare fusese deja dată în plasament la un asistent maternal profesionist, Protecţia Copilului a decis ca şi surioara mai mică să crească în aceeaşi familie de asistenţi maternali.
Mama fetiţelor riscă să fie decăzută din drepturile părinteşti
„Noi am cerut sprijinul Poliţiei, pentru a o descoperi pe mama fetiţelor. Aceasta, din cercetările noastre, ar fi plecată de acasă, de la domiciliul trecut în acte, la începutul acestui an. Fetiţele nu au tată”, ne-a spus Veronica Măciucă, şef Serviciu evaluarea situaţiei de risc pentru copil şi intervenţie de urgenţă din cadrul DGASPC.
Mama fetiţelor abandonate riscă să fie decăzută din drepturile părinteşti.
De la începutul acestui an, s-au mai înregistrat încă două cazuri de nou născuţi abandonaţi în spital. Alţi zece copii s-au aflat „în risc de abandon”. Aceşti minori au fost evaluaţi şi luaţi în sistemul de protecţie a copilului înainte ca mamele lor să-i abandoneze. În aceste cazuri, mamele şi-au dat acordul ca pruncii lor să fie crescuţi de stat.