Directorul Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA), Gheorghe Curelciuc, a precizat că până acum s-a distribuit o cantitate de 376 de tone de zahăr şi 737 de tone de făină, acţiunea urmând să fie finalizată în luna decembrie.
„Toate cele 114 localităţi şi-au ridicat cantităţile de zahăr alocate, iar cea a ridicării făinii este în desfăşurare. Făina este livrată de un furnizor român, iar furnizarea integrală a acesteia trebuie finalizată până în luna decembrie, ceea ce însemnă că suntem în grafic”, a precizat Gheorghe Curelciuc.
Cei care beneficiază de planul de furnizare de alimente sunt persoanele cu venit minim garantat, pensionarii agricultori, persoanele care beneficiază de îngrijire din partea serviciilor sociale sau a furnizorilor privaţi nonprofit şi persoanele care beneficiază de masă la cantinele sociale.
7 kilograme de zahăr şi 20 de faină pentru fiecare beneficiar al programului FEGA
Din cele aproximativ 25 de milioane de euro pe care România le-a primit de la FEGA au fost achiziţionate aproape 10.000 de tone de zahăr din stocurile de intervenţie ale Comisiei Europene şi peste 30.000 de tone de făină din grâu alb, de pe piaţă.
Pentru fiecare judeţ a fost alocată o anumită cantitate, iar aceasta s-a împărţit la numărul de persoane – pensionari din agricultură şi asistaţi social aflaţi în evidenţele Direcţiei de Asistenţă Socială. Astfel, fiecărui sucevean care s-a încadrat în normele acestui program, i-au revenit 7,250 kilograme de zahăr şi 20 de kilograme de făină.
Directorul APIA Suceava a declarat că cea mai mare cantitate de zahăr a fost ridicată de Primăria Dolhasca – 11.204 kilograme, tot acolo urmând să fie livrată şi cea mai mare cantitate de făină.