Directorul şcolii, profesorul Dumitru Moraru, a spus că este o onoare pentru şcoala pe care o conduce să găzduiască un astfel de centru, „dar este şi o certificare a unei colaborări de peste 15 ani, între Şcoala „Miron Costin” şi Salvaţi Copiii. Este o bucurie, pentru că în acest fel vom fi mai mult ajutaţi în activitatea noastră didactică, pe problemele pe care le avem cu copiii din şcoală, cu comunitatea”.
„Salvaţi Copiii”, la majorat
Preşedinta Organizaţiei Salvaţi Copiii – filiala Suceava, Camelia Iordache, a spus că acest centru de consiliere este o continuare firească a programelor pe care Salvaţi Copiii le-a desfăşurat împreună cu Şcoala „Miron Costin”. Ea a dezvăluit faptul că pe 12 octombrie s-au împlinit 18 ani de la înfiinţarea
Organizaţiei Salvaţi Copiii la Suceava, „deci, putem spune că este sărbătoarea majoratului. În tot acest timp ne-am făcut prieteni, care ne-au ajutat la nevoie. Acum suntem adulţi şi sperăm ca în această calitate să avem un cuvânt mai greu de spus”.
Două proiecte în derulare
Prezentă la acest eveniment, Georgeta Păunescu – coordonator proiect Salvaţi Copiii – i-a înmânat o diplomă de excelenţă Cameliei Iordache, pentru întreaga activitate desfăşurată de Salvaţi Copiii Suceava.
Ea a prezentat şi trei manuale: „Vârsta preşcolară”, „Vârsta şcolară”, „Preadolescenţă şi adolescenţă”, utile pentru profesori, dar şi pentru părinţi. Pentru prima dată, Salvaţi Copiii nu va împărţi aceste manuale gratuit.
În cadrul Centrului de resurse pentru părinţi şi copii se vor derula două proiecte „Suntem prietenii tăi” şi „Educaţia fără violenţă. Disciplinare pozitivă”, dar şi consiliere psihologică pentru părinţi şi copii. De acest centru se vor ocupa psihologul Andreea Petriciac, psihologul Doina Fîntînariu şi asistentul social Elena Ailincă.