Ovitech Fotovoltaice
Ovitech Fotovoltaice
Ovitech Fotovoltaice
 
sâmbătă, 11 oct 2008 - Anul XIII, nr. 240 (3921)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,8284 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Dezvoltare

Flutur şi-a prezentat proiectele de dezvoltare a turismului sucevean

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a prezentat ieri, în mod oficial, două proiecte pentru dezvoltarea turismului în judeţul Suceava. Este vorba despre „Turismul religios în Bucovina, realizat în parteneriat cu Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor” şi „Produse naturale în Bucovina”.

Evenimentul a avut loc în cadrul Forumului Regional de Investiţii care se desfăşoară zilele acestea la Centrul Economic Bucovina, în prezenţa arhiepiscopului Sucevei şi Rădăuţilor,  ÎPS Pimen, a europarlamentarului Theodor Stolojan, a partenerilor judeţului Suceava din Europa, a ambasadorilor Austriei şi Ungariei în România, precum şi a numeroşi preşedinţi de Consilii Judeţene şi prefecţi din întreaga ţară. Startul acestui forum de investiţii, a fost dat de preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur. Semnalul de începere la constituit sunetul clopotului aflat într-o clopotniţă amenajată în incinta Centrului Economic, care a fost tras chiar de către şeful administraţiei judeţene.

„Avem onoarea ca acest Forum de Investiţii să fie organizat în judeţul Suceava, motiv pentru care am decis ca tema principală a acestuia să fie dezvoltarea turismului şi oportunităţile de finanţare în acest domeniu de activitate. Şi asta pentru că în cel mai scurt timp vor exista fonduri importante pentru acest domeniu, iar activitatea turistică din judeţul Suceava trebuie să prindă o amploare mult mai mare”, a declarat Gheorghe Flutur.

La rândul său, europarlamentarul PD-L Theodor Stolojan a declarat că deşi România beneficiază de un potenţial „extraordinar”, activitatea turistică şi veniturile obţinute din acest domeniu nu sunt satisfăcătoare.

„Avem aceste minuni, mănăstirile din Bucovina, şi trebuie să facem tot ce ne stă în putinţă să le punem în valoare. Şi ţin să-i felicit pe domnul Flutur şi pe arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, ÎPS Pimen, pentru iniţiativa pe care au avut-o pentru a promova un proiect pentru dezvoltarea turismului religios în această zonă”, a declarat Stolojan.

La rândul său, primarul Sucevei, Ion Lungu, a precizat că la rândul său va sprijini dezvoltarea turismului religios, apreciind că pentru a se ajunge la acest obiect trebuie reabilitată infrastructura. De asemenea, el a arătat că şi Primăria Suceava promovează, alături de Consiliul Judeţean şi Arhiepiscopie, un proiect important pentru dezvoltarea turismului, şi anume reabilitarea Cetăţii de Scaun a Sucevei.

 

ÎPS Pimen a acuzat politicienii că refuză să retrocedeze Fondul Bisericesc

Prezent la lansarea proiectului „Turismul religios în Bucovina”, arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, ÎPS Pimen, a apreciat că acesta va reprezenta un avantaj în promovarea, dar şi în „îngrijirea” lăcaşelor de cult din judeţul Suceava.

ÎPS Pimen arătat că deşi în momentul de faţă mănăstirile şi bisericile din Bucovina sunt „bolnave şi îmbătrânite”, fondurile pentru conservarea lor sunt insuficiente.

„Şi asta pentru că clasa politică refuză, cu motive mincinoase, să retrocedeze Fondul Bisericesc, care reprezintă o resursă sigură şi permanentă pentru îngrijirea acestor valori de patrimoniu. Şi vreau să-l felicit pe preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, domnul Gheorghe Flutur, pentru iniţiativa de a promova un astfel de proiect care va sprijini turismul religios. Ca bucovinean, ca om de cultură şi cu suflet a dovedit că îi pasă de aceste valori, iar proiectul reprezintă un pas înainte pentru asigurarea resurselor necesare îngrijirii mănăstirilor şi bisericilor”, a declarat ÎPS Pimen.

 

Etapele proiectului „Turismul religios în Bucovina”

Gheorghe Flutur a precizat că pentru punerea în practică a proiectului „Turismul religios în Bucovina” vor trebui urmate mai multe etape, plecând de la asocierea între factorii locali cu implicare în turism şi stabilirea sarcinilor fiecăruia.

Flutur a precizat că în cadrul proiectului a fost elaborat un cod deontologic al operatorilor de turism parteneri, urmând ca în perioada următoare să se pună accent pe restaurarea monumentelor istorice şi reamenajarea muzeelor bisericeşti şi locale.

Şeful administraţiei judeţene a mai precizat că printre etapele proiectului se mai numără şi elaborarea unei agende cultural – religioase care să prezinte sărbătorile religioase cu tradiţiile populare şi resursele culturale, identificarea resurselor financiare pentru implementarea proiectului, stabilirea exactă a locaţiilor care vor face parte din proiect şi pregătirea profesională a personalului.

Gheorghe Flutur a mai arătat că dacă pentru început Consiliul Judeţean a semnat un acord de parteneriat cu Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor, în perioada următoare vor fi cooptaţi ca şi partenerei şi reprezentaţii celorlalte culte religioase din judeţul Suceava.

 

Produsele naturale din Bucovina

Gheorghe Flutur a precizat că implementarea proiectului „Produse naturale în Bucovina” va determina o valorificare mai mare a acestora, ceea ce va determina o creştere a producţiei ecologice la nivelul judeţului.

El a arătat că instituţia pe care o conduce va sprijini persoanele fizice şi juridice din judeţul Suceava care vor fi interesate să beneficieze de oportunităţile de finanţare prin Programul de Dezvoltare Rurală. El a spus că agricultura ecologică va reprezenta unul dintre obiectivele pe care le urmări în realizarea proiectului „Produse naturale în Bucovina”.

„Agricultura practicată în zona Bucovina se bazează pe 'metode curate', îngrăşămintele chimice nefiind utilizate pe scară largă. Iar acest lucru va facilita o trecere mai uşoară la agricultura ecologică”, a declarat Flutur.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Flutur şi-a prezentat proiectele de dezvoltare a turismului sucevean.
 Vizualizări articol: 817 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.5 din 2 voturi
Flutur şi-a prezentat proiectele de dezvoltare a turismului sucevean2.552

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Proiecte trimis de
(11 oct 2008, 11:30:38
de ani de zile tot proiecte ne prezentati , treceti la treaba.
2.   Spre deosebire de trimis de
(11 oct 2008, 14:36:48
Spre deosebire de unele actiuni si programe facute in trecut pentru "a lua ochii", avem in fata noastra, pentru judetul Suceava, un program de o uriasa importanta pentru dezvoltarea si afirmarea viitoare a intregii zone, de aceea trebuie mult, foarte mult mediatizat! Lasand la o parte orice simpatii si antipatii, cei ce vor citi Programul Consiliului Judetean Suceava, nu se poate sa nu fie de acord ca acest program, prezentat de Presedintele Consiliului Judetean Suceava la Forumul Regional pentru investitii, este unul cu totul si cu totul deosebit, de aceea, inainte de a fi carcotasi, e bine sa apreciem ce este de apreciat! Doamne-ajuta!
2.1  RE: Spre deosebire de trimis de
(12 oct 2008, 16:29:26
actiunea trebiue nuantata: pimen a solicitat padurile, lungu cetatea de scaun si parcul sipote
3.   Trista realitate despre turismul Sucevean trimis de
(11 oct 2008, 15:14:06
Sunt in strainatate undeva in vestul europei. Colegii de la munca ma intreaba despre Dracula si despre castelul acestuia. Nimeni nu este interesat de manastirile din nordul Moldovei. Ne place sa ne amagim ca au cine stie ce valoare turistica dar eu sunt destul de pesimist in legatura cu ele. Trebuie sa ai o cultura destul de ridicata ca sa apreciezi niste manastiri. Europeanul fara prea multa cultura apreciaza constructiile faraonice gen Vatican decat niste manastiri foarte mici si pictate frumos.

Eu mai degraba as miza pe turismul de placere, partii de ski, telecabine etc. Sa devina Vatra dornei etc. un fel de Poiana Brasov a Moldovei. Sa atragem turisti din Iasi, Botosani etc. Noi dam cioara de pe gard pe porumbelul vest european...
3.1  RE: Trista realitate despre turismul Sucevean trimis de
(11 oct 2008, 15:22:55
Inca o chestie. Pe langa colegii francezi sau italieni care m-au intrebat despre Dracula mi s-a parut foarte interesant ca si un coleg BRAZILIAN m-a intrebat cum e la castelul lui dracula si daca se merita sa viziteze la anul Transilvania. Asta mi s-a parut foarte tare.

Mi-a mai placut o poanta care a facut-o un tip la masa. Cica Romania are un chef (bucatar) foarte foarte celebru, cunoscut in toata lumea. Toti se mirau cum de nu-l cunosc... Dupa inca vreo 5 minute imi mai dau un indiciu : chef-ul nostru este foarte bun specialist la prepararea carnii in sangehappy
4.   Turism religios? trimis de
(11 oct 2008, 20:56:30
Ce e aia? De pelerinaj ati auzit? Cum poate aquiesa IPS Pimen la asa dracie? Sau dumnealui schimba barcile din mers si nu se mai incurca in principii? Ce a facut concret,pana acum,Flutur in afara de gargara? Cum mai stau verii lui din Germania care ii trimit masini cum va trimit voua neamurile carti postale? (sau e-mail-uri,ma rog....) ETC.
5.   Mai prostillor trimis de
(12 oct 2008, 02:16:03
Va vorbeste tovarasul George Omida, inlocuitorul tovarasului Gica Bekli in judetul Suceava. Cu prea-sfintitul Pimen, adjunctului tovarasului Bkli in Suceava,uram numai de bine Pd-l-ului si conducatorului suprem, cel care l-a inaltat la rangul de sef de serviciu cfr pe tovarasul Necolaiciuc si apoi secretatar de stat la Transporturi,tovarasul amiral Traiaaaaaaaaaaaaan Baseliniiiiiiiiiiiiii!Sa dea Dumnezeu numai bine acelor care merita!
6.   Turism religios trimis de
(12 oct 2008, 08:18:24
dupa mult trimbitatul proiect "FERMIERUL", "MODERNIZAREA DRUMURILOR DISTRUSE LA INUNDATIILE DIN IULIE 2005" "MODERNIZAREA A PATRU DRUMURI JUDETENE", a trecut la rand si turismul in Bucovina, frumos n-ai ce zice dar acestea sunt gogosi electorale, cu care ne stergem la popou. Prea Inaltul ca fost informator se pricepe la politica. DUMNEZEU SA-L IERTE.......

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei