Procesul pe care funcţionarii publici din Consiliul Judeţean Suceava l-au deschis are la bază neacordarea unor sporuri prevăzute de Legea 188/1999. Mai precis, cei 67 de funcţionari ai instituţiei au reclamat că nu au primit sporul de 25% aferent suplimentului de post şi treptei de salarizare. Judecătorii de la Tribunalul Suceava le-au dat dreptate, următorul pas al procesului fiind recursul care s-a judecat ieri la Curtea de Apel.
Şi această instanţă le-a dat câştig de cauză funcţionarilor din Consiliul Judeţean Suceava, decizia fiind definitivă şi irevocabilă.
„Am făcut această acţiune pentru că şi funcţionarii din alte instituţii şi-au cerut drepturile în instanţă şi au avut câştig de cauză. În perioada următoare vom face calcule pentru a vedea cât are de încasat fiecare persoană”, a declarat Dumitru Dănilă, secretarul Consiliului Judeţean Suceava, unul dintre beneficiarii hotărârii de ieri a judecătorilor.
Funcţionarii Primăriei au pierdut procesul
Tot ieri, Curtea de Apel Suceava a judecat şi recursul funcţionarilor publici din cadrul Primăriei Suceava. Un număr de opt persoane, printre care secretarul instituţiei, Ioan Ciutac, şi şeful juriştilor, Paul Iftime, au cerut acordarea unui spor de dispozitiv de 25%, în baza Ordinului MIRA 496/2003.
Dacă la Tribunal funcţionarii Primăriei Suceava au avut câştig de cauză, Curtea de Apel a întors situaţia la 180 de grade.
Recursul declarat de Primăria Suceava a fost admis şi, în consecinţă, cei opt funcţionari nu vor mai încasa sporul pe care l-au solicitat.
(10 oct 2008, 16:12:36
Normal ar fi sa nu ajungi sa te judeci in instanta pentru un drept care ti se cuvine. dar tot asa cum functionarii publici nu respecta legea si isi bat joc de cetateni, tot asa si ministerul de care apartin ii trateaza pe respectivii functionari ca pe niste nimicuri (de fapt asta si sunt - niste nonvalori care si-au cumparat posturile).