„Putem spune că se va declanşa un adevărat haos, un val de schimbări greu de controlat. Asta în condiţiile unui buget prea mic pentru a suporta promisiuni peste promisiuni. Mai mult, raportul preţuri – salarii este şi aşa greu de controlat, deci vor apărea mari dezechilibre sociale”, a spus Liliana Agheorghicesei.
Ea a subliniat că viitoarele creşteri salariale din sectorul bugetar vor declanşa şi revendicări din partea angajaţilor din sistemul privat, care nu vor putea fi onorate de către angajatori.
Preşedintele FPIMM Suceava a mai arătat că IMM-urile susţin în proporţie de 70% Produsul Intern Brut al României, şi vor fi afectate cel mai mult de evoluţiile salariale din sectorul bugetar.
„Pentru a acoperi viitoarele găuri din bugetul naţional ar trebui să se ia două măsuri, şi anume ori măreşti taxele şi impozitele, care şi aşa sunt împovărătoare, ori ar trebui să porneşti de bani. Şi într-un caz, şi în celalalt, efectul ar fi dezastruos. Şi vreau să subliniez că mediul de afaceri privat din România nu poate să susţină măsurile populiste luate de oamenii politici”, a mai spus Liliana Agheorghicesei.
Nemulţumirile IMM-urilor au ajuns la Preşedinţie şi Guvern
Ea a mai arătat că reprezentanţii Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România au adresat o scrisoare deschisă Preşedintelui României, Traian Băsescu, primului ministru Călin Popescu Tăriceanu, Senatului, Camerei Deputaţilor, partidelor parlamentare, şi tuturor miniştrilor Guvernului, prin care se arată dezaprobarea faţă de măsurile sociale adoptate în perioada din apropierea campaniei electorale pentru alegerile parlamentare.
„Tragem un semnal de alarmă pentru că la nivel naţional, în primul semestru al acestui an, s-a dublat numărul falimentelor faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut”, a mai spus Liliana Agheorghicesei.
( 9 oct 2008, 14:24:24