Astfel, după ce în oraş se resimte puternic închiderea circulaţiei înspre Şcheia, ca urmare a lucrărilor care se fac în zona podului de cale ferată, ieri, la îngreunarea circulaţiei a contribuit mult şi închiderea străzii Mircea Şeptilici, cunoscută sub numele de Serpentine.
Cum închiderea străzii nu a fost anunţată din timp, foarte mulţi şoferi, care intenţionau să meargă pe acolo, s-au trezit încolonaţi într-un şir de autoturisme care căutau alternative de a ieşi din zona blocată.
Efectul închiderii circulaţiei pe Serpentine, în vederea asfaltării străzii, s-a resimţit atât în zona intersecţiei Mărăşeşti, unde au apărut chiar blocaje rutiere, zeci de maşini rămânând înţepenite în mijlocul intersecţiei, blocate de alte maşini care le tăiau orice cale de ieşire.
Probleme de trafic s-au înregistrat şi pe strada Mărăşti, care coboară dinspre Baia centrală, cât şi pe străzile din preajma Autogării, unde coloanele de maşini se întindeau pe sute de metri.
Asfaltarea Serpentinelor, terminată până la finele săptămânii
Problemele de circulaţie în zona adiacentă Serpentinelor vor dura cel puţin până la sfârşitul săptămânii, când se preconizează finalizarea lucrărilor de asfaltare a străzii.
Începute de aproximativ două săptămâni, lucrările vizează modernizarea completă a străzii, care poate fi o bună variantă ocolitoare pentru Calea Unirii, extrem de aglomerată în ultima vreme.
În acest scop au fost făcute lucrări de ridicare a gurilor de canal, iar în prezent se lucrează la turnarea covorului asfaltic pe a doua bandă de circulaţie, prima fiind asfaltată la finele săptămânii trecute.
Viceprimarul Lucian Harşovschi, care a inspectat ieri lucrările de asfaltare a Serpentinelor, a cerut reprezentanţilor firmei SC CF Iaşi ca în măsura în care o bandă de circulaţie poate fi utilizată, să fie permisă trecerea şoferilor care au de circulat pe acel sens de mers.
( 1 oct 2008, 11:52:40