Cea mai drastică sancţiune a fost aplicată şcolii Automeridian, cu sediul în municipiul Suceava. Unitatea a rămas fără autorizaţie de funcţionare, pentru că, au stabilit inspectorii ARR, nu mai îndeplinea condiţiile care au stat la baza autorizării.
Cea mai gravă problema constă în faptul că unitatea nu mai dispunea de sală de legislaţie rutieră dotată conform normelor în vigoare. Vechiul amplasament, care era conform normelor, nu mai era folosit de mult, iar noua sală nu avea nici un fel de dotări.
Probleme grave la Grupul Şcolar Cajvana
Multe nereguli au fost descoperite şi la şcoala de şoferi a Grupului Şcolar Cajvana. Aici, au constatat inspectorii ARR, sala pentru legislaţie rutieră nu mai exista, instructorul avea avizul medical expirat, autovehiculele folosite pentru instruirea elevilor nu aveau asigurare pentru terţe persoane, iar documentele şcolare nu erau arhivate corespunzător. În acest caz, s-a dispus suspendarea activităţii pentru 30 de zile, timp în care trebuie remediate neregulile constatate.
Alte două şcoli de şoferi au primit sancţiuni de 4.000 de lei, în timp ce controalele în trafic au dus la amendarea, tot cu câte 4.000 de lei, a doi instructori auto, care nu aveau o evidenţă a cursanţilor şi a programei şcolare.
„La cele două şcoli amendate cu câte 4.000 de lei, situaţia promovabilităţii celor care au urmat cursurile acolo nu era afişată aşa cum cere legea, la fel lipsind şi planul de învăţământ, ori orarul de instruire. O altă problemă întâlnită frecvent, şcolile nu au arhivă pe ultimii trei ani”, a declarat Iulian Angheluş, directorul ARR Suceava.
La nivelul judeţului Suceava sunt înregistrate 49 de şcoli de şoferi private şi 11 colegii tehnice sau grupuri şcolare care pregătesc elevi viitori şoferi.
(27 sep 2008, 11:57:31