Şeful administraţiei judeţene, Gheorghe Flutur, a declarat că unităţile de cazare care vor dori să participe la realizarea acestui proiect vor trebuie să respecte anumite condiţii minime „de decenţă”, în baza definiţiei ce urmează a fi stabilită pentru activitatea de turism religios.
„Va fi un regulament minim pe care noi vrem să-l concepem pentru pensiunile şi casele ţărăneşti care doresc să intre în circuit cu bisericile. Adică turismul religios odată definit, va presupune un anumit standard minim şi o anumită decenţă. Poate că şi anumite categorii de meniuri”, a declarat Flutur.
El a arătat că instituţia pe care o conduce intenţionează să încheie un parteneriat cu Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor în vederea realizării proiectului „Turismul religios”, precum şi cu autorităţile localităţilor în care există biserici şi mănăstiri incluse în circuitul turistic.
Proiectul „Turismul religios” va fi lansat în luna octombrie
Preşedintele CJ Suceava a explicat că Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor va trebui să prezinte clar numărul de locuri de cazare de care dispune, urmând ca în cadrul acestuia să fie cooptate şi pensiunile care doresc să primească persoanele care vin să viziteze mănăstirile şi bisericile.
„Este vorba despre o anumită sobrietate pentru astfel de unităţi. Oamenii pot să aleagă între astfel de oferte şi celelalte existente. Dar pensiunile şi gospodăriile ţărăneşti care vor să participe la acest proiect trebuie să respecte anumite reguli ale turismului religios. E un regulament minim pe care trebuie să-l aplice. În general ceea ce vom solicita este ca această ofertă de turism să fie în conformitate cu definiţia turismului religios. Ca şi cum ar fi la o mănăstire”, a mai spus Gheorghe Flutur.
El a adăugat că proiectul „Turismul religios” urmează să fie prezentat în mod oficial în cadrul Târgului de Turism al Bucovinei, care va avea loc în perioada 10 – 12 octombrie 2008.