Se negociază rezilierea contractelor cu Petrom Service
Vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Constantin Daniel Cadariu a declarat că pe componenta gaz a proiectului se poartă negocieri cu executantul lucrărilor, firma bucureşteană Petrom Service, pentru rezilierea amiabilă a contractelor.
Cadariu a arătat că lucrările sunt întrerupte începând cu luna septembrie 2006, constructorul refuzând reluarea acestora, motivat de faptul că preţurile de execuţie din contract nu mai sunt realiste, datorită inflaţiei şi scumpirii materialelor.
În paralel, a spus vicepreşedintele Consiliului Judeţean, se poartă negocieri cu Ministerul Finanţelor Publice pentru a dispune Agenţiei Naţionale de Resurse Minerale (ANRM) preluarea investiţiei realizate până în prezent şi executarea lucrărilor nefinalizate, urmând ca ulterior ANRM să concesioneze către Transgaz toate aceste investiţii.
„De asemenea, am cerut din nou Ministerului Finanţelor Publice organizarea unei licitaţii pentru stabilirea operatorului privind distribuţia de gaze şi aşteptăm ca acest lucru să se realizeze cât mai curând posibil, astfel încât cetăţenii din Câmpulung Moldovenesc să beneficieze în această iarnă de încălzire termică şi apă caldă livrate de centrala de cogenerare”, a precizat Cadariu.
O nouă realocare a sumelor din creditul angajat de Consiliul Judeţean
Legat de componenta termoficare a proiectului, Cadariu a arătat că problema principală o reprezintă municipiul Suceava, care trebuia să primească 10 milioane de euro din creditul de 86,3 milioane de euro angajat de Consiliul Judeţean.
În acest caz, a spus vicepreşedintele Consiliului Judeţean, este necesară predarea creditului aferent către municipalitate, în vederea gestionării lui, împreună cu contractele de execuţie încheiate deja la data preluării conducerii Consiliului Judeţean de către noua echipă.
Daniel Cadariu a menţionat că în privinţa celorlalte cinci localităţi, Vatra Dornei, Câmpulung Moldovenesc, Gura Humorului, Siret, Rădăuţi, se intenţionează predarea către acestea a investiţiilor realizate până în prezent.
„Întrucât s-a constatat faptul că sumele alocate din credit către localităţile susmenţionate nu sunt suficiente pentru a definitiva investiţiile în nici una dintre acestea şi având în vedere faptul că există solicitarea din partea primăriilor de a aloca noi fonduri din credit pentru încheierea lucrărilor şi punerea în funcţiune a instalaţiilor, se va propune celor 61 de localităţi “împrumutate” din proiectul ”Utilităţi şi Mediu” o nouă realocare a sumelor din credit, astfel încât acest proiect să-şi atingă menirea măcar pe componenta „termoficare”, în sensul ca ansamblul investiţiilor să fie funcţional pe fiecare localitate”, a mai spus Cadariu.
(24 sep 2008, 11:30:13