Groapa ecologică care va deservi municipiul Suceava şi localităţile din jur ar putea fi realizată în întregime din fonduri private.
Firma de salubrizare Rosal, care şi-a manifestat de la bun început interesul în a deţine o parte din complexul ecologic de depozitare şi reciclare a deşeurilor produse în mai bine de jumătate din judeţul Suceava, s-a adresat Consiliului Judeţean cu o nouă propunere, de realizare a întregii gropi ecologice, din fonduri proprii.
Rosal Grup SRL, care este operatorul unic de salubrizare pe municipiul Suceava, vrea să încheie un contract de parteneriat pe cel puţin 30 de ani cu Consiliul Judeţean şi Consiliul Local Suceava, în baza căruia să realizeze un complex ecologic pentru tratarea şi reciclarea deşeurilor, pe raza localităţii Moara.
Respectivul complex ecologic ar urma să deservească nu doar municipiul Suceava, ci şi toate celelalte localităţi care au semnat acordul de asociere pentru realizarea acestuia.
Dacă Rosal va primi aprobarea CJ pentru a realiza întregul complex ecologic din fonduri proprii, încât proiectul va putea demara până la finele anului 2008, firma de salubrizare a lui Silviu Prigoană promite ca cel târziu în semestrul II al anului viitor, prima celulă de depozitare să fie deja operaţională.
Tarifele de depozitare a deşeurilor menajere în groapa ecologică de la Moara vor fi comparabile cu tarifele de depozitare practicate la nivel naţional pentru depozitele ecologice, care sunt stabilite prin ordinul ANRSC 109/2007.
(20 sep 2008, 14:42:01
cum sa-ti dea atentie cand nu esti Prigoana ?
poate mai sunt si alte variante dar nu intereseaza pe nimeni...