Turul său de forţă la unităţile şcolare din Suceava a început dimineaţa, la ora 08.00, când a fost prezent la deschiderea anului şcolar la Şcoala Gen. Nr. 8 din cartierul George Enescu.
A urmat apoi Şcoala Gen. Nr. 6 din Burdujeni Sat, după care, pe la 09.30 a ajuns la Şcoala gen. Nr. 11 Miron Costin, unde, pentru ca sute de părinţi şi copii să nu fie ţinuţi în ploaie, festivitatea de deschidere a avut loc în moderna sală de sport, inaugurată acum doi ani.
În ciuda ploii mărunte şi dese şi a vântului rece, un număr impresionant de mare de copii şi părinţi au venit la deschiderea de an şcolar, la fel cum se întâmplă an de an la această şcoală, care e cu siguranţă cea mai mare din judeţ, având peste 1200 de elevi.
Atât primarul, cât şi subprefectul Orest Onofrei, care a fost prezent în toate locaţiile vizitate de edilul şef al Sucevei, şi-au exprimat bucuria de a vedea că atât de multă lume face tot posibilul să fie prezentă la o asemenea manifestare, chiar şi pe o vreme potrivnică, în condiţiile în care alte unităţi de învăţământ, de prestigiu, au renunţat la festivitatea de deschidere de an.
În acelaşi timp, Ion Lungu s-a arătat foarte mulţumit de faptul că spaţioasa sala de sport construită la Şc. Nr. 11, care mult timp a fost lipsită de investiţii serioase, se dovedeşte atât de utilă şi în astfel de momente.
“Vreau ca în anii următori la fiecare şcoală să existe câte o sală de sport modernă, pentru ca măcar acolo să poată avea loc festivitatea de deschidere, fără a fi nevoiţi să stea copiii în ploaie”, a spus Lungu, în vreme ce Orest Onofrei i-a susţinut ideea, spunând că va căuta să fie obţinut cât mai mult sprijin în acest sens şi de la Guvern.
Deschiderea anului şcolar, pe holul şcolii
Lipsa unei săli de sport s-a resimţit din plin la Şcoala Gen. Nr. 9 din cartierul Obcini, unde, din lipsă de spaţiu, copiii, părinţii şi profesorii s-au îngrămădit pe hol, în vreme ce mulţi alţii, care nu au mai încăput, au aşteptat afară, în ploaie.
Acolo, sala de sport, pentru care s-a obţinut finanţare de la guvern după multe eforturi şi cheltuieli din partea Primăriei Suceava, care a dat peste 4 miliarde de lei vechi numai pentru mutarea conductelor subterane de utilităţi de pe acel teren, este acum în lucru, de anul viitor urmând să fie la dispoziţia copiilor.
Pentru că festivitatea de începere a anului şcolar nu s-a mai ţinut la Colegiul Naţional Petru Rareş, unde Ion Lungu intenţiona să fie prezent, în locul acestei instituţii a fost vizitată grădiniţa Gulliver, din George Enescu, unde de asemenea s-au făcut investiţii importante, din bugetul Primăriei, încât copiii de acolo se bucură de condiţii moderne, la fel ca în orice altă grădiniţă din Uniunea Europeană.
Ultima şcoală vizitată de Ion Lungu şi Orest Onofrei a fost Şc. Nr. 7 din Iţcani, în acest fel fiind încheiat turul anual pe care primarul Sucevei îl face de cinci ani, prin toate cartierele Sucevei, pentru a fi prezent la deschiderea de an şcolar.
(16 sep 2008, 11:26:34
Pana atunci... comparati nivelul salariului mediu din zona noastra cu nivelul salariului mediu din restul tarii. Dar cine sa faca acest lucru ?