Saci plini cu moloz, mormane de pietre, cărămizi şi praf, bucăţi de polistiren şi multe pungi şi învelitori de la materialele de construcţii, răspândite peste tot în jurul blocului.
Asta e imaginea pe care o lasă în urmă foarte multe firme care execută lucrări de mansardare a blocurilor sau de refacere a faţadelor acestora.
Asemenea lucrări se execută zilnic, în toate cartierele Sucevei, dar foarte puţini din cei care se ocupă de aşa ceva au grijă să lase în urmă la fel de curat precum au găsit.
Tocmai de aceea, numai în cursul lunii trecute, inspectorii Primăriei Suceava au identificat nu mai puţin de 33 de cazuri în care, după executarea lucrărilor, constructorii au lăsat în urmă o mizerie de nedescris sau mormane de gunoaie, pe care aşteaptă ca alţii să le ridice.
Amenzi mai mari pentru gunoiul lăsat în urmă de firmele de construcţii
“În Suceava se lucrează mult şi se lucrează neglijent. Nu e deloc normal ca cei care fac lucrări la mansardă sau la faţada blocurilor să lase în urmă atâta mizerie cât am găsit în controalele efectuate de noi. Dacă până acum au fost doar avertizaţi şi puşi să strângă din urmă, de acum vom trece la aplicarea de amenzi”, a declarat viceprimarul Lucian Harşovschi.
Pentru persoane juridice, amenzile pentru gunoiul părăsit pe spaţiul public este de la 500 la 2.500 de lei, dar, nu peste mult timp, cuantumul acestora va creşte semnificativ, la propunerea viceprimarului Sucevei, care speră ca în acest fel firmele să se gândească de două ori înainte de a mai lăsa în urmă mormane de mizerii sau saci plini de moloz, abandonaţi sub geamul locatarilor sau în apropierea containerelor de gunoi.
Lucian Harşovschi a precizat că în mod normal, firmele ar trebui să suporte transportul gunoiului rezultat din lucrări, dar că până acum, Rosal a preluat şi acest gen de deşeuri, deşi nu are această obligaţie, conform contractului pe care îl are cu Primăria Suceava.
(10 sep 2008, 11:14:40