Tot mai mulţi turişti străini aleg să vină la vânătoare în Suceava, atraşi de frumuseţea locurilor şi bogăţia pădurilor. Odată cu deschiderea sezonului de vânătoare la cerbi, toate exemplarele care pot fi vânate anul acesta din fondurile Direcţiei Silvice Suceava au şi fost rezervate străinilor, în special prin intermediul agenţiilor de turism specializate pe vânătoare.
„Anul acesta avem cel mai mare număr de vânători străini care şi-au anunţat prezenţa la vânătoarea de cerbi. Cota de vânătoare permisă este de 39 de cerbi, din care 35 au fost deja contractaţi, iar patru sunt ţinuţi de rezervă. Avem mult mai multe solicitări, ceea ce înseamnă că această zonă de ţară a devenit tot mai atractivă de la un an la altul. Acum trei ani doar şase cerbi au fost vânaţi de străini, iar anul trecut am avut în jur de 20 de vânători de peste hotare”, a declarat Cristi Tomniuc, şeful compartimentului de Vânătoare din cadrul Direcţiei Silvice Suceava.
Suceava va fi asaltată de vânători străini în perioada 19 septembrie – 5 octombrie, cei mai mulţi dintre ei fiind germani, spanioli şi italieni, veniţi în grupuri mai mari dar şi câţiva individual.
10.000 de euro - trofeul de vânătoare al unui cerb
Vânătoarea de cerbi nu e deloc ieftină, ţinând cont că taxa de vânătoare porneşte de la 3.000 de euro şi ajunge cam la 10.000 de euro de exemplar, în funcţie de greutatea şi de mărimea coarnelor.
În plus, aproape toţi cei veniţi la vânat de cerbi vor să participe şi la vânătoarea de mistreţi, unde cota rezervată pentru anul acesta este de 140 de exemplare.
Acolo, tarifele sunt de asemenea destul de consistente, încât se estimează că încasările Direcţiei Silvice Suceava, numai din vânătoare, să fie de câteva sute de mii de euro.
Vânătorii străini care vor sosi în judeţ vor avea la dispoziţie cabanele Direcţiei Silvice care au şi fost rezervate pentru perioada respectivă, dar la fel de bine pot opta şi pentru pensiunile turistice din zonele de vânătoare pe care au fost repartizaţi.
( 9 sep 2008, 13:35:52
Bravos edililor nostri.