Selecţie de talente
La cursurile Şcolii Populare „Ion Irimescu” se pot înscrie copii şi tineri talentaţi, cu vârsta cuprinsă între 7 şi 35 de ani. Examenul de selecţie va avea loc sâmbătă, 13 septembrie, între orele 9:00 - 13:00, la sediul şcolii, de pe strada Universităţii. Taxa de înscriere este de 30 de lei. Persoanele care vor să se iniţieze sau să se perfecţioneze în domeniul artistic pot opta pentru muzică, coregrafie, arte plastice, foto, film, video, obiceiuri şi meşteşuguri.
Muzica şi pictura, în top
Copiii şi tinerii talentaţi din mediul rural pot să se înscrie la cursurile de dansuri populare organizate în localităţile Cajvana, Stroieşti şi Ciocăneşti, pot să opteze pentru ansamblul coral din Vicovu de Jos sau pot să înveţe meşteşuguri străvechi (ceramică – Rădăuţi, arta lemnului – Solca, ouă încondeiate – Izvoarele Sucevei, cusături populare, broderie – Berchişeşti).
În ultimii ani, la Şcoala Populară de Arte „Ion Irimescu” Suceava, unde numărul cursanţilor a ajuns anul trecut la 750, faţă de 260 în 1996, cei mai mulţi tineri au optat pentru secţiile de muzică (pian, orgă, chitară), dar şi pentru pictură, artă decorativă, grafică.
Păstrarea tradiţiilor populare
Directorul Şcolii Populare de Arte „Ion Irimescu” Suceava, Petre Horvat, a declarat că activitatea şcolii este axată pe două componente principale: activitate didactică şi activitate artistică. „Dacă prin activitatea didactică se asigură participarea tuturor elevilor la cursurile teoretice şi practice, latura artistică le oferă posibilitatea afirmării şi lansării spre o carieră artistică. Atât prin secţiile deschise în judeţ, cât şi prin cele pe care le avem la sediul şcolii, încercăm păstrarea şi continuitatea tradiţiilor populare, menţinerea permanentă a legăturii cu cei care duc mai departe tradiţiile strămoşeşti”, a completat profesorul Horvat.