Subunitatea de vânători de munte venită de la Vatra Dornei a săvârşit toate onorurile militare prevăzute în regulamente în astfel de situaţii, intonându-se imnul de stat şi trăgându-se trei salve de cartuşe de manevră.
Capacul de la sicriul lui Vasile Năstăsescu a fost dus până la locul de veci de către patru militari, învelit în drapelul naţional, steagul fiind înmânat apoi soţiei defunctului.
În biserică, cu acceptul preoţilor care au săvârşit slujba, colonelul (r) Zaharie Cojocaru, preşedintele filialei judeţene a Asociaţiei Naţionale a Cadrelor Militare în Rezervă şi Retragere „Petru I Muşat”, a ţinut un discurs de evocare a personalităţii dispărutului, momentul fiind apreciat de toată lumea.
Carieră militară şi politică
Om cu o îndelungată cariera militară, Năstăsescu a activat în cadrul Statului Major Judeţean al Gărzilor Naţionale, în timpul Revoluţiei din 1989 el preluând comanda gărzii.
După 1989, colonelul şi-a consacrat activitatea învăţământului militar, activând la Colegiul Militar „Ştefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc şi la Academia de Înalte Studii Militare. De asemenea, între 1990 şi 1998, Năstăsescu a îndeplinit funcţia de şef al trupelor teritoriale ale judeţului Suceava. Trecut în rezervă la cerere, colonelul a intrat în viaţă politică şi a deţinut funcţii la mai multe societăţi private.
( 8 sep 2008, 18:29:03
sUnTeTi degeaba