În ceea ce-i priveşte pe alpiniştii suceveni, rezultatele acestora au fost onorabile, reuşind să obţină locurile 3 şi 4 la secţiunea „masculin avansaţi”. Cele două echipe sucevene au fost formate din Nicu Durnac (Câmpulung Moldovenesc) - Gabriel Cicu (Gura Humorului) şi Dan Curic „Blonder” (Suceava) - Loredana Vaipan (Gura Humorului). Ultimii doi, deşi au avut echipă „mixtă”, au concurat tot în competiţia destinată bărbaţilor.
Suceava are maxim zece căţărători activi
După concurs, reprezentantul Clubului „Alpin Club NORDICA”, Dan Curic, a precizat că astfel de competiţii promovează alpinismul, ca o activitate ce se desfăşoară în natură, ca mod de viaţă. „Din punctul meu de vedere, aceasta este esenţa alpinismului, şi anume, plăcerea căţărării în natură. Alpinismul înseamnă activitate în aer liber, spirit, libertate, respect pentru natură şi nu neapărat un sport dur şi mortal, aşa cum este văzut în ştirile de senzaţie”, a precizat Dan Curic.
El a explicat că judeţul Suceava duce lipsă, în momentul de faţă, de practicanţi ai acestui sport, atât ca amatori, cât şi participanţi la competiţiile de gen. Astfel, în judeţ există maxim zece căţărători activi, dintre care la competiţii sau întruniri ale alpiniştilor, care nu sunt organizate de „Federaţia Alpiniştilor”, participă doar şase. „Judeţul Suceava, care are atâţia munţi şi atâtea posibilităţi, are la momentul actual maxim zece căţărători activi. Din acest motiv îi aşteptăm alături de noi pe toţi cei car vor să practice alpinismul, astfel încât să putem să facem cât mai cunoscut numele judeţului Suceava la competiţiile de gen şi să atragem cât mai mulţi oameni care să practice acest sport”, a mai spus alpinistul sucevean. Dan Curic a explicat că în momentul de faţă numai în masivul Rarău există 100 de trasee de escaladă echipate după standarde vestice, având grade diferite de dificultate.
( 4 sep 2008, 21:05:51
mai adauga unul la ai tai 10 ca eu fac ALPII baiatule deci as putea sa fiu al 11-lea
ps felicit toti iubitorii de munti