Până la sfârşitul anului, municipiul Suceava va avea propria „Strategie de dezvoltare durabilă”, realizată de o firmă de specialitate, pornind de la consultarea populaţiei.
Viceprimarul Sucevei, Viorel Seredenciuc, a declarat ieri că prima etapă de realizare a acestei strategii – consultarea populaţiei prin sondaje - a fost finalizată, vineri demarând cea de-a doua etapă, de consultare a populaţiei, prin focus-grupuri, din diferite domenii de activitate.
„Strategia de dezvoltare durabilă este un material tehnic foarte important pentru municipiul Suceava, deoarece stabileşte priorităţile de dezvoltare ale municipiului pentru perioada următoare. Până acum, au răspuns la chestionare circa 600 de persoane fizice şi 150 de firme din toate cartierele municipiului”, a declarat Viorel Seredenciuc.
Aportul populaţiei va consta şi din consultări pe diferite grupuri de lucru, pe domenii, la care vor fi prezenţi reprezentanţi ai Primăriei Suceava, Prefecturii, Consiliului Judeţean, ai instituţiilor descentralizate, ministerelor, ai societăţii civile, dar şi a societăţilor comerciale de profil, unde fiecare îşi va expune punctul de vedere asupra obiectivelor de dezvoltare a municipiului Suceava.
Viceprimarul Sucevei a precizat că cele patru mari domenii de interes pentru acest studiu sunt:
dezvoltarea economică, urbanismul şi mediul, turismul şi serviciile, socialul şi culturalul.
Studiul urmează să fie finalizat în luna decembrie a acestui an şi va fi urmat de o dezbatere publică, pentru ca din ianuarie el să facă obiectul unui proiect de hotărâre de Consiliu Local.
“Pe viitor nu vor mai putea fi accesate fonduri europene pe un anumit domeniu, dacă acesta nu este prins în această lucrare. De aceea este foarte importantă contribuţia populaţiei, cât şi a tuturor instituţiilor care pot aduce îmbunătăţiri la strategia propusă de către consultant”, a adăugat Viorel Seredenciuc.
Costurile realizării Strategiei de dezvoltare durabilă a municipiului Suceava sunt de aproximativ 100.000 de euro, dar aceşti bani, achitaţi de Primărie, vor fi consideraţi drept co-participare financiară la proiectele de finanţare europeană care vor fi obţinute ulterior.
(19 aug 2008, 11:23:03
Probabil cel mai bun sfat care poate fi primit de la tanti Tanta e sa nu mai construiti blocuri intre blocuri dar asta e de bun simt si o stiti si fara sa intrebati populatia.
Poate nu ar fi rau ca baietii din primarie sa mai puna mana pe carte ca sunt corigenti rau la capitolul urbanism. Cum au putut sa construiasca sens giratoriu cu o singura banda mai sus de Metro?