Inspectoratul Şcolar Judeţean a realizat o evaluare a pagubelor produse de inundaţiile de luna trecută în şcolile sucevene şi a solicitat Guvernului alocarea a peste trei milioane de lei necesari pentru remedierea problemelor.
Inspectorul şcolar general adjunct Daniel Hrenciuc a declarat că „a fost trimisă la Bucureşti o situaţie detaliată privind starea şcolilor afectate de ape, pentru repararea cărora am estimat că sunt necesari 3,3 milioane de lei”.
26 de instituţii de învăţământ din judeţ au fost afectate de inundaţiile produse la sfârşitul lunii iulie, 23 dintre acestea fiind din mediul rural, iar trei din mediul urban.
Potrivit adjunctului IŞJ, cei mai mulţi bani, şi anume 250 de mii de lei, sunt necesari pentru reparaţiile la Şcoala „Ion Vicoveanu” din Vicovu de Jos, instituţia de învăţământ cea mai afectată de puhoaie.
„Acoperişul şcolii este spart, sălile de clasă au fost inundate, iar instalaţia electrică este distrusă”, a declarat Daniel Hrenciuc, cu privire la starea şcolii din Vicovu de Jos. Şi Grădiniţa nr. 1 din aceeaşi localitate a suferit foarte multe deteriorări din cauza inundaţiilor, iar IŞJ a cerut Guvernului să aloce 200 de mii de lei pentru reparaţii.
Reparaţiile trebuie efectuate în aproximativ o lună de zile
Alţi 250 de mii de lei sunt necesari pentru reparaţii la Şcoala de Arte şi Meserii „Dimitrie Onciu” din Straja, în timp ce pentru Şcoala cu clasele I-IV din Sadău, Brodina sunt necesari 150 de mii de lei pentru reabilitare.
Şcoala cu clasele I-IV din Nisipitu a suferit deteriorări pentru remedierea cărora sunt necesari 100 de mii de lei.
Săli de clasă distruse în totalitate de revărsarea apelor şi acoperişul deteriorat, aceasta este situaţia actuală a Şcolii din Mitocu Dragomirnei. Pentru reparaţii s-au solicitat 200 de mii de lei.
Inspectorul şcolar general adjunct Daniel Hrencic a mai spus că „s-au mai solicitat 150 de mii de lei pentru Şcoala de Arte şi Meserii din Pleşeşti şi încă 150 de mii de lei pentru Şcoala de Arte şi Meserii din Băneşti”. Pentru restul şcolilor deteriorate de inundaţii s-au cerut sume mai mici de bani, în funcţie de estimările făcute de specialişti.
Daniel Hrenciuc a mai precizat că „banii vor fi alocaţi în regim de urgenţă în şedinţă de Guvern, astfel încât, până pe 15 septembrie, toate reparaţiile să fie efectuate, iar şcoala să înceapă în condiţii normale”.
( 9 aug 2008, 23:52:48
reti sa ajungeti la 100%?
Sa nu ouati in bot!
Carcalete a plecat ca sa nu se poata da vina pe el ca a facut aranjamente, iar voi ca dobitocii, puneti botul sa va aranjati nespalatii.