Ovitech Fotovoltaice
Ovitech Fotovoltaice
Ovitech Fotovoltaice
 
marţi, 5 aug 2008 - Anul XIII, nr. 182 (3863)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,8284 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Rezultate finale

Peste 3000 de „boboci” la Universitatea „Ştefan cel Mare”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Anul universitar viitor va debuta la Suceava cu 3246 de studenţi în anul întâi, la cursurile de licenţă de zi şi la distanţă.

După expirarea termenului de înmatriculare a candidaţilor admişi la Universitatea „Ştefan cel Mare”, facultăţile şi-au afişat listele finale ale studenţilor din anul întâi, pentru locurile bugetate, cât şi pentru cele cu taxă.

2256 de studenţi intră din toamnă în anul întâi la cursurile de licenţă, zi, în timp ce alţi 990 de „boboci” îşi vor începe studiile la învăţământ la distanţă.

Cei mai mulţi studenţi din anul întâi, la cursurile de zi, îi are Facultatea de Ştiinţe ale Educaţiei, specializarea Pedagogia învăţământului primar şi preşcolar, unde s-au înmatriculat 153 de candidaţi.

Pe locul doi, în ceea ce priveşte numărul de studenţi înmatriculaţi în primul an, se află specializarea Finanţe şi bănci din cadrul Facultăţii de Ştiinţe Economice şi Administraţie Publică, cu 134 de studenţi. Următoarea poziţie este ocupată de Facultatea de Inginerie Alimentară, cu specializarea Controlul şi expertiza produselor alimentare, unde s-au înmatriculat 131 de studenţi.

 

Facultatea de Ştiinţe Economice, cursuri IDD, asaltată de studenţi

La facultăţile cu predare la distanţă, primul loc în ceea ce priveşte numărul de studenţi înmatriculaţi în anul întâi este ocupat de specializarea Administrarea Afacerilor din cadrul Facultăţii de Ştiinţe Economice şi Administraţie Publică, unde sunt 186 de studenţi. Practic, această facultate deţine numărul cel mai mare de studenţi la IDD, şi anume 778 de studenţi din totalul de 990 de înmatriculări la IDD. Şi Facultatea de Silvicultură a fost foarte căutată de studenţii care vor să urmeze cursuri IDD, peste 100 de candidaţi fiind înmatriculaţi la această facultate.

Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava va organiza o nouă sesiune de admitere la facultate în luna septembrie, când vor fi scoase la concurs locurile rămase neocupate după prima etapă. Nici un loc bugetat, din cele aproape 900 de locuri la zi, nu a rămas vacant pentru sesiunea din luna septembrie, însă vor fi scoase la concurs o serie de locuri cu taxe care nu au fost ocupate până în prezent.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 3000 de „boboci” la Universitatea „Ştefan cel Mare”.
 Vizualizări articol: 2164 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Peste 3000 de „boboci” la Universitatea „Ştefan cel Mare”5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Mda trimis de
( 5 aug 2008, 12:37:10
Dumnezeu sa aiba mila...stiu eu de ce.
1.1  RE: Mda trimis de
( 6 aug 2008, 14:48:36
facand un mic calcul, sa presupun (prin absurd), ca din 12.000 de studenti de ex, sunt 8000 cu taxa. Sa presupunem (tot prin absurd) ca taxa este de 1800 ron. Se obtine suma de 144.000.000.000 ( 144 miliarde, aproape 4.110.000 de euro). Bani din care se platesc decanii, doctorii, inginerii, care au salarii de 40 60 de mil de lei. Dragii de ei, muncesc greu. Vin ca dictatorii in fata studentilor si timp de 2 ore iti predau, ma scuzati, citesc 2 ore, iar studentii fac autodictare. Iar daca la examen ii spui ceva in plus din alta sursa, te taxeaza, ca el nu a predat asa ceva in curs. Studentii reprezinta 12% din populatia sucevei.... ce facem ??
2.   Scoala de 2 bani trimis de
( 5 aug 2008, 15:16:32
ai dreptate radu

am absolvit la sv, faimoasa facultate de stiinte economice si imi pare rau,

numai invatamant de calitate nu e aici. taxe enorme, profesori slab pregatiti si spaga multa..

3.   Ms pt "incurajare" ;) trimis de
( 5 aug 2008, 15:34:37
am ramas fara cuvinte...dar totusi e mai bn dct sa muncesti la negru sau sa dai in kphappy
4.   Pregatiti spaga trimis de
( 5 aug 2008, 16:11:09
fara spaga nu treceti anul la Suceava
5.   Stefan cel Mare SRL trimis de
( 5 aug 2008, 22:25:08
Boboci, ne-boboci, problema este alta! Eu nu inteleg cum calculeaza conducerea USV taxele de scolarizare (chiar si lasand la o parte salariile - de miliarde de lei vechi anual - cosmice ale 'cadrelor' de conducere. De exemplu, cand vinzi o paine, pretul e format din graul folosit, apa, energia electrica penru cuptor, salariul brutarului, eventual transportul spre desfacere, darile catre stat, profit etc. Cum, oare, construieste Senatul USV (IN COMPONENTA CARUIA SUNT SI STUDENTI!!!!!!!!!) taxa de scolarizare? Nu stiu anul acesta, insa acum doi ani, la una dintre specializarile MASTER ZI, au fost scoase la concurs, in sesiunea din vara, in jur de 60 de locuri, potrivit, banuiesc, planului de scolarizare. Pentru aceste 60 de locuri s-a fixat taxa de 2100 lei/an. In toamna, insa, au mai fost 'admisi' peste 100 de studenti, toti acestia, cu aceeasi taxa de scolarizare. Chiar asa sa fie, toate costurile USV cresc direct proportional cu numarul studentilor?
5.1  RE: Stefan cel Mare SRL trimis de
( 5 aug 2008, 22:45:02
Asa spun si eu, unul care a absolvit o facultate inainte de 1989. Sesiunea era clara atunci. Era un numar de locuri la o facultate, era sesiunea de vara si, daca locurile se ocupau din vara, nu se mai tinea o seiune toamna. Dupa 1989, daca ar fi n-spe sesiuni, ar fi admisi n-spe mii de sudenti peste cifra de scolarizare fixata initial. Cu cat mai muti prosti cu diploma, cu atat mai bine pentru profitul si buzunarele comerciantilor de studii superioare!!!!!!
6.   3000 DE POTENTIALI MITUITORI trimis de
( 6 aug 2008, 08:21:23
FAC DEGEABA FACULTATE MAI ALES IN SUCEAVA NU AU NICIUN VIITOR.

DE CE SE MAI SCOT LOCURI LA ISTORIE GEOGRAFIE UN PROFIL FARA VIITOR.TREBUIE SA STIE VIITORII STUDENTI CA NU AU NICIO SANSA DE SERVICIU.MAI BINE FAC ALTCEVA IN TIMPUL ASTA ,NERVII SI BANII NU- MAI RECUPEREAZA.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei