Prefectul judeţului Suceava, Alexandru Băişanu, a solicitat primăriilor din localităţile afectate de inundaţii să găsească soluţii pentru a închide barurile. Băişanu a precizat că a luat această decizie după ce o persoană din Ţibeni a murit înecată, după ce, beat fiind, s-a întors în locuinţa proprie aflată în zona inundată a satului.
Prefectul a precizat că se vor căuta soluţiile legale pentru a închide barurile din zonele calamitate, sau cel puţin pentru a se interzice vinderea de băuturi alcoolice. „Trebuie să evităm astfel de situaţii. Sunt sute de jandarmi, angajaţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă şi poliţişti care acţionează pentru înlăturarea efectelor inundaţiilor, dar în acelaşi timp în toate localităţile avem crâşme pline cu localnici. În loc ca aceştia să muncească alături de cei care le scot nămolul din casele proprii sau ale vecinilor, ei stau şi beau în baruri. Ar trebui ca în această perioadă să uite că există crâşme în satele lor”, a declarat Alexandru Băişanu.
Drumuri redeschise circulaţiei
Pe de altă parte, prefectul judeţului Suceava a mai anunţat că în momentul de faţă s-a reluat circulaţia pe Drumul Naţional dintre Putna şi Clit, şi se lucrează la realizarea unei variante provizorii în localitatea Marginea. Asta în condiţiile în care circulaţia rutieră pe DN 17 A, care traversează această comună, este oprită după ce s-a rupt un pod.
Băişanu a mai spus că circulaţia a fost reluată şi pe drumul judeţean către localităţile Gura Solcii, Bercheza, Robeni şi Voievodeasa.
De asemenea, el a precizat că în momentul de faţă nu se circulă pe traseele de calea ferată Gura Putnei – Putna, Gura Putnei – Nisipitu, Dărmăneşti – Cacica şi Dorneşti – Gura Putnei.
Gaterele trebuie să-şi mute depozitele de lemn de pe malurile râurilor
Alexandru Băişanu a precizat că va solicita Gărzii de Mediu să dispună de urgenţă firmelor care au gatere să mute depozitele de lemn de pe malurile râurilor. Băişanu a arătat că, în timpul inundaţiilor, o parte din materialul lemnos din aceste depozite a fost luat de ape, existând pericolul ca acesta să colmateze podurile şi podeţele. „Vom interzice, de acum înainte, ca aceste depozite să fie amplasate pe malurile apelor. Şi asta pentru că buştenii luaţi de ape pot să reprezinte un obstacol, şi se pot produce distrugeri foarte mari”, a spus Băişanu.
El a precizat că a solicitat verificări la toate gaterele din judeţ, iar acolo unde se va constata că depozitele sunt amplasate pe malul apelor se va solicita mutarea lor.
( 1 aug 2008, 13:18:53
Nu degeaba si Burebista a taiat viile dacilor.
Bravo Sandu !
Aviz amatorilor de gainarii !!! Pont mare de trafic de rachiu in satele din articol !!!