Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 28 iul 2008 - Anul XIII, nr. 175 (3856)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9766 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,7317 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Admiterea la facultate

Locurile fără taxă, ocupate de candidaţii cu medii peste nouă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Medii peste nouă la cele mai multe dintre facultăţile sucevene, aceasta a fost condiţia pe care au trebuit să o îndeplinească cei mai mulţi dintre candidaţii Universităţii Suceava, pentru a ocupa unul dintre locurile bugetate scoase la concurs.

Este vorba despre 878 de locuri în regim fără taxă, locuri pe care Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava le-a scos la concurs în această sesiune de admitere şi care au fost ocupate în proporţie de 100%, după cum a declarat rectorul universităţii, profesorul Adrian Graur.

 

Medii peste 8 pentru a prinde un loc cu taxă

La Facultatea de Ştiinţe Economice şi Administraţie Publică şi la Facultatea de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor s-a înregistrat cea mai mare concurenţă pentru ocuparea locurilor bugetate.

Numărul dosarelor depuse pentru admiterea la specializările acestor două facultăţi a fost mult mai mare decât numărul de locuri scoase la concurs, iar departajarea candidaţilor pe măsură. Concurenţa ridicată a creat situaţii în care concurenţi cu media mai mică doar cu o sutime decât a ultimului candidat admis pe locurile bugetate au intrat la facultate cu taxă. 

 

Peste 700 de candidaţi, pe 80 de locuri

La specializarea Finanţe şi Bănci din cadrul Facultăţii de Ştiinţe Economice şi Administraţie Publică, primul candidat admis are media 9,86, iar ultimul loc fără taxă a fost ocupat de un candidat cu media 9,44. La această specializare şi-au depus dosare de înscriere 709 concurenţi, pentru ocuparea a 80 de locuri scoase la concurs, dintre care doar 19 fără taxă.

9,89 este media primului admis la Afaceri Internaţionale, o altă specializare din cadrul Facultăţii de Ştiinţe Economice. Pentru acest profil s-au scos la concurs 18 locuri bugetate, iar ultimul admis pe un asemenea loc are media 9,22.

Şi locurile cu taxă sunt foarte solicitate, iar înainte de înmatriculări, ultimul admis pe locurile cu taxă de la acest profil are media 8,22.

Şi la profilul Management, tot din cadrul Facultăţii de Ştiinţe Economice, concurenţa a fost acerbă. Prima medie de admitere a fost 9,60, ultimul candidat care a ocupat un loc fără taxă are media 9,30, iar ultimul concurent admis pe locurile cu taxă are media 8,65.

Situaţia şi ierarhia candidaţilor poate suferi însă modificări pe parcursul înmatriculării studenţilor.

La toate specializările din cadrul Facultăţii de Ştiinţe Economice şi Administraţie Publică, ultima medie de admitere pe locurile bugetate a fost mai mare de 9. Excepţie face profilul Cibernetică Economică, specializare unde nu au fost scoase la concurs locuri fără taxă.

 

Medii aproape de 10, pentru locurile fără taxă

O situaţie aproape identică se înregistrează şi la Facultatea de Inginerie Electrică şi Ştiinţa calculatoarelor, unde locurile fără taxă au fost ocupate de candidaţii cu medii peste 9.

Pentru această facultate au optat foarte mulţi olimpici care, potrivit legii, au dreptul să intre pe locurile bugetate. La aproape fiecare profil din cadrul acestei facultăţi, primele locuri bugetate sunt ocupate de olimpici.

În ceea ce priveşte mediile de admitere, la Automatică şi informatică aplicată prima medie de intrare este 9,71, iar ultimul admis pe locurile bugetate are media 9,31.

La Inginerie electrică, primul candidat admis are media 9,67, iar ultimul loc fără taxă a fost ocupat de un concurent care are media 9,14. Ultimele medii de admitere pe locurile fără taxă sunt peste nouă la toate specializările din cadrul Facultăţii de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor.

Cu mediile foarte mari s-a intrat, pe locurile fără taxă, la toate facultăţile. La Facultatea de Litere şi Ştiinţe ale Comunicării, la specializările română şi o limbă modernă, prima medie de admitere a fost cu câteva sutimi mai mică de nota 10, iar ultimele medii pe locurile bugetate depăşesc nota nouă. De exemplu, 9,93 este prima medie cu care s-a intrat la specializarea Engleză-română, iar ultimul admis pe locurile fără taxă are media 9,14.

Şi la Facultatea de Istorie şi Geografie s-a intrat cu medii mari, iar locurile bugetate au fost ocupate de candidaţi cu medii aproape de 10.

La Istorie s-a intrat cu media 9,83, la Geografie cu media 9,94, la fel şi la Geografia turismului şi Geografia mediului.

 

Locurile cu taxă, ocupate cu medii între 5 şi 8

La Facultatea de Silvicultură, mediile de admitere au fost ceva mai coborâte, comparativ cu rezultatele de la alte facultăţi din cadrul Universităţii „Ştefan cel Mare”.

Prima medie de admitere pe locurile fără taxă a fost 9,67, însă al 46-lea loc bugetat, adică ultimul loc finanţat de stat la această facultate, a fost ocupat de un candidat cu media 6,72.  Şi la Facultatea de Ştiinţe ale educaţiei se înregistrează o situaţie apropiată cu cea de la Silvicultură. Media primului admis este 9,56, iar ultimul loc fără taxă s-a ocupat cu media 7,83.

În ceea ce priveşte ultimele medii de admitere la una dintre facultăţile sucevene, pe locurile cu taxă, cele mai mici depăşesc nota 5, iar cele mai mari depăşesc nota 8.

 

Situaţia se va schimba după înmatricularea studenţilor

Situaţia şi datele nu sunt finale, deoarece pe parcursul zilelor de înmatriculare a studenţilor, aceste ierarhii ale admişilor, îndeosebi ale celor de pe locurile cu taxă, vor suferi modificări.

Înmatricularea studenţilor se face până pe 31 iulie 2008.

Locurile rămase neocupate în această sesiune vor fi scoase la concurs în luna septembrie, într-o nouă etapă a admiterii organizată de Universitatea „Ştefan cel Mare”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Locurile fără taxă, ocupate de candidaţii cu medii peste nouă.
 Vizualizări articol: 793 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Locurile fără taxă, ocupate de candidaţii cu medii peste nouă3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Aritmetica simpla trimis de
(28 iul 2008, 11:59:28
daca dai spaga la bac 100 EURO pentru o nota foarte mare, pe langa faptul ca ai intrarea la orice facultate la fara taxa in doi ani de zile recuperezi si ai si profit. Taxele la Univ Stefan cel Mare sunt aproape 2000 RON (20 milioane vechi) pe an, deci 600 EURO.
2.   Mitzurel trimis de
(28 iul 2008, 13:30:58
=hhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhg\

5fvvbhnj ,ytrfddtghyhg7777777777777b===
3.   Tot aia..... trimis de
(28 iul 2008, 17:46:25
oricum mare **** nu inveti in ziua de azi la facultatile din RO....cum a fost la bac anul acesta asa e in fiecare an in sesiune......deci......cotizez bine si esti la fara taxa....cam asta-i regula
4.   Majoritatea ajung "genii sau elite" trimis de
(28 iul 2008, 17:49:51
Majoritatea celor care "au reusit" cu taxa la SRL-ul Stefan cel Mare din Suceava,ajung "genii" la terminarea "studiilor".La final,4-5% raman repetenti,7-8% "rezolva" cu bani examenele,40-50% trec ca gasca prin apa facultatea,restul raman cu niscaiva cunostinte."Bravo",fostilor si actualului ministru al educatiei!!!!
5.   Fara comentarii! trimis de
(28 iul 2008, 22:14:36
Mai "PESIMISTULE" nu mai fi asa de... pesimist! Eu am facut facultate acum 30 de ani aici la SV, la subingineri si la 50 de ani am avut curajul sa ma inscriu din nou la facultate sa devin inginer "plin" cum se spune. Nu fostii si actualul ministru al educatiei e de vina si nici profesorii care isi dau toata silinta, unii care predau chiar dupa dictare ca acum 30 de ani, ci studentii care nu sunt interesati de nimic, ci numai de bani. In plus pot sa-ti spun ca unii din ei nu au nici cele mai elementare cunostinte de lb.romana si matematica. Ce or fi facut atatia ani in scoala, nu stiu. CONCLUZIA : totul e sa vrei
6.   Fara titlu trimis de
(28 iul 2008, 23:17:03
cei care s-au inscris la facultate pregatiti-va si buzunarul, deoarece majoritatea facutatilor au aceeasi politica in momentul examenului daca nu da-ti bani sau nu cumparati o sticla de bautura nu luati examenul, eu am patit si cu profesorul de licenta, si atentie mare la facultatile neacreditate, eu am facut o astefel de faculta la istorie si am fost mintiti, ne-au luat bani, ne-au dus si in deplasare sa dam examenul pt ca mai bine de 3 sferturi sa ia note intre 6 si 7, si prefesorii au fost nepasatori....dezamgita de Universitatea Stefan cel Mare.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei