Repunerea pe tapet a conflictului dintre firma bucureşteană Prima Medical şi Spitalul de Urgenţă Suceava a stârnit reacţii din partea doctorului Ştefan Puşcaşu, deranjat de asocierea sa, în calitate de manager la Bethesda, cu această dispută, care a ajuns până în instanţă.
Medicul s-a arătat nemulţumit de insistenţa cu care staff-ul de la spitalul public îi rosteşte numele ori de câte ori se confruntă cu o problemă internă, cum este şi cazul licitaţiei pentru închirierea unui spaţiu din cadrul unităţii, în care urmează să funcţioneze un RMN.
„Asocieri neîndreptăţite”
„Când Prima Medical-Bethesda a avut o problemă, eu, ca reprezentant, nu m-am ferit să mă implic. De exemplu, în situaţia conflictuală legată de computerul tomograf, am făcut contestaţie în numele acestei asocieri, nu m-am ascuns sub plapuma firmei bucureştene. Când nu am o problemă, cum este cazul RMN-ului, unde nici n-am luat caietul de sarcini, nu m-am interesat când este licitaţia - despre care am aflat din presă – şi nici nu am ştiut că s-a apelat la instanţă – fiind informat asupra acestui lucru tot de jurnalişti, în timp ce eram în Antalia, în concediu – mi se pare deranjant şi agasant să fiu nominalizat. Nu am nici o treabă în această chestiune. Este vorba de strategia firmei Prima Medical, care pe mine nu mă interesează. Această societate s-a oferit să ne asociem, în părţi egale, pentru a-mi completa platoul de imagistică de la policlinică, întrucât eu nu eram pregătit din punct de vedere financiar pentru o investiţie aşa de mare. Ulterior, însă, în foarte multe situaţii, s-au făcut diverse asocieri nejustificate”, a precizat managerul de la Bethesda.
„Interese comune”
Dr. Ştefan Puşcaşu spune că regretă atacurile la adresa sa, în condiţiile în care, după părerea sa, Bethesda şi Spitalul Judeţean de Urgenţă au interese comune, respectiv acelea de a atrage pacienţi din judeţele limitrofe şi de a ridica standardul asistenţei medicale în Suceava.
În plus, în opinia sa, acuzele nu se justifică nici din punct de vedere al competitivităţii, medicul apreciind că spitalul privat pe care-l conduce, cu 48 de paturi, nu poate reprezenta o concurenţă pentru un mamut cum este spitalul public, cu 1.400 de paturi.
„E un conflict creat şi întreţinut artificial, pe care personal nu-l înţeleg. E ca şi cum nu aş avea suficientă personalitate pentru a-mi asuma o anumită responsabilitate”, a punctat medicul.
(26 iul 2008, 16:47:02