Astăzi este ultima zi în care absolvenţii de liceu care vor să urmeze studiile superioare la Suceava mai au posibilitatea să se înscrie la o facultate din cadrul Universităţii „Ştefan cel Mare”.
Aproximativ 9000 de candidaţi şi-au depus până acum dosare de înscriere la facultăţile sucevene, la cursuri de zi, în timp ce alţi peste 2500 de candidaţi vor să urmeze cursurile unei facultăţi la distanţă din cadrul Universităţii Suceava.
25 iulie este ultima zi de depunere a dosarelor, iar mâine concurenţii vor afla dacă au reuşit să intre sau nu la facultatea dorită.
Cele mai căutate profiluri, atât pentru cursurile la zi, cât şi pentru cele la distanţă, sunt de la Facultatea de Ştiinţe Economice şi Administraţie Publică. Locurile la cursurile de zi scoase la concurs la această facultate sunt total insuficiente comparativ cu numărul de candidaţi care doresc să urmeze cursurile la o specializare cu profil economic.
Profiluri precum Finanţe şi Bănci, Administrarea Afacerilor, Drept, Management sau Afaceri Internaţionale au pus la dispoziţia candidaţilor câteva zeci de locuri, cele mai multe dintre acestea cu taxă, iar pentru ocuparea lor „se luptă” aproximativ 600 de candidaţi pentru fiecare dintre specializările menţionate.
O nouă sesiune de admitere, în luna septembrie
Şi la învăţământul la distanţă, profilurile economice au trezit interesul celor mai mulţi dintre candidaţi, pentru fiecare specializare în parte fiind depuse până acum peste 400 de dosare de înscriere.
Există şi facultăţi mai puţin solicitate la această sesiune de admitere, şi specializări unde numărul de candidaţi înscrişi nu acoperă numărul de locuri scoase la concurs de universitate.
Toate locurile care vor rămâne neocupate în urma acestei sesiuni se vor scoate la concurs în luna septembrie, când Universitatea „Ştefan cel Mare” organizează o altă etapă de admitere.
Pentru anul universitar 2008-2009, instituţia de învăţământ superior suceveană a scos la concurs, pentru cursurile de licenţă învăţământ la zi, un număr de 3290 de locuri, 878 dintre acestea fiind în regim fără taxă. Pentru cursurile de licenţă învăţământ la distanţă, universitatea a pus la dispoziţia candidaţilor 825 de locuri. Pentru ocuparea celor 4160 de locuri, învăţământ de zi, dar şi la distanţă, scoase la concurs în această sesiune, concurează peste 11 mii de candidaţi.