Firma Prima Medical Bucureşti, asociatul unităţilor sanitare private Bethesda, a apelat la justiţie în litigiul pe care-l are cu Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava.
Motivul este reprezentat de licitaţia pentru acordarea unui spaţiu din cadrul spitalului public, în care ar urma să funcţioneze aparatul de rezonanţă magnetică nucleară (RMN), şi la care Prima Medical s-a înscris, dar pe care ulterior a contestat-o.
Litigiul a pornit după ce, săptămâna trecută, Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor a anunţat că a respins contestaţia formulată de Prima Medical Bucureşti privind licitaţia organizată de spitalul public Suceava, pentru închirierea unui spaţiu de 116 mp şi dotarea lui cu un RMN, decizie pe care ulterior partenerul de afaceri al dr. Ştefan Puşcaşu, managerul unităţilor sanitare private Bethesda, a atacat-o.
14 august, primul termen de judecată
Conducerea celei mai mari unităţi spitaliceşti din judeţ spune că procesul va priva, pentru încă cel puţin jumătate de an, pacienţii acestei unităţi medicale de accesul la un diagnostic precis dat de un aparat de rezonanţă magnetică nucleară.
Ieri, în conferinţă de presă, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă, dr. Tiberiu Brădăţan, a declarat că asociatul unităţilor private Bethesda va fi reprezentat în instanţă de una din cele mai puternice firme de avocatură din Bucureşti. Medicul a arătat că primul termen de judecată este 14 august, iar spitalul public a început să-şi construiască apărarea.
„Urmează să fie contactat şi Consiliul Judeţean, în calitate de proprietar al spaţiului, pentru a se stabili o strategie”, a subliniat medicul, adăugând că în momentul de faţă toate procedurile licitaţiei sunt suspendate.
Spitalul Suceava îşi construieşte apărarea
Responsabilul de relaţiile cu presa al Spitalului Judeţean de Urgenţă a subliniat că o variantă luată în discuţie este cea a anulării complete a acţiunii de licitare, însă ulterior se va reveni cu o alta, care să conţină termeni mult mai clar stipulaţi, inatacabili din punct de vedere juridic.
„Este clară intenţia de a ne face să plătim pentru faptul că Prima Medical nu a putut respecta caietul de sarcini impus. Chiar dacă, în final, vom avea câştig de cauză, lucrul rău care se întâmplă este întârzierea dotării cu un RMN. Un astfel de aparat este foarte scump, iar livrarea se face numai după o comandă fermă. El nu există pe stoc, ci se produce ulterior, lucru care durează 6 - 9 luni”, a conchis dr. Tiberiu Brădăţan.
Dr. Ştefan Puşcaşu spune că nu are nici o legătură cu acest demers
De cealaltă parte, dr. Ştefan Puşcaşu, managerul unităţilor private Bethesda şi partenerul de afaceri al firmei bucureştene Prima Medical, a declarat că nu are nici o legătură cu contestarea licitaţiei şi, ulterior, acţionarea în instanţă a Spitalului Judeţean de Urgenţă.
„Ştiam că va fi o licitaţie, am urmărit în presă, dar aici eu chiar nu am nici o treabă. Prima Medical-Bethesda nu s-a înscris la licitaţie, dar Prima Medical are şi alţi parteneri, e treaba lor, nu a mea!”, a afirmat dr. Ştefan Puşcaşu.
El a adăugat că nu ştie nimic nici de procesul intentat spitalului public, întrucât a părăsit judeţul în urmă cu câteva zile.
„Eu sunt în Antalia, în concediu, nu cunosc nimic despre această chestiune”, a spus medicul.
(24 iul 2008, 11:20:01