Spitalul Suceava va relua, în cel mai scurt timp, demersurile pentru închirierea unui spaţiu din incinta unităţii şi dotarea lui cu un aparat de rezonanţă magnetică nucleară (RMN), după ce Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor a respins contestaţia formulată de SC Prima Medical, firmă cu care directorul policlinicii şi spitalului privat Bethesda, dr. Ştefan Puşcaşu, este asociat.
În condiţiile în care licitaţia de închiriere a unui spaţiu la Spitalul Suceava pentru RMN, programată pentru finele lunii iunie, a fost anulată, în ultimul moment, din cauza SC Prima Medical, care a contestat-o, Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor a răspuns, ieri, dând câştig de cauză spitalului public.
Motivele pentru care a fost respinsă contestaţia
„Contestaţia a fost respinsă ca inadmisibilă, pe motiv că există o discordanţă între legea invocată de SC Prima Medical şi legea în baza căreia se organizează această licitaţie. După ce a analizat toate documentele depuse de Spitalul Suceava şi firma Prima Medical, Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor a ajuns la concluzia că această licitaţie nu se organizează în conformitate cu Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 34 din 2006, ci în conformitate cu Legea 213 din 1998”, a arătat purtătorul de cuvânt al spitalului public, dr. Tiberiu Brădăţan, adăugând că SC Prima Medical are la dispoziţie 10 zile pentru a contesta această decizie.
Medicul a subliniat că Spitalul Suceava va relua procedurile de desfăşurare a licitaţiei, juriştii unităţii analizând deja dacă acestea pot fi reluate sau nu din stadiul în care au rămas, dar nu a putut avansa un termen în condiţiile în care firma Prima Medical ar putea formula o a doua contestaţie.
Războiul dintre spitalul public şi Bethesda
Asociatul dr. Ştefan Puşcaşu a contestat licitaţia care ar fi trebuit să se finalizeze cu funcţionarea în spitalul public a unui RMN, deşi era una dintre cele patru firme înscrise în competiţie. Prima Medical a contestat faptul că Spitalul Suceava a legat preţul la chirie de criteriile de performanţă ale aparatului. Altfel spus, contestatarul ar fi dorit ca de bază, la stabilirea câştigătorului, să fie criteriul preţului pe metrul pătrat, fără a exista corelaţie cu calitatea aparatului de diagnostic şi cu experienţa specialiştilor care urmează a fi folosiţi.
Conducerea Spitalului Suceava a apreciat că aceste aspecte nu pot fi separate şi a declarat că, prin acest demers, unităţii publice i s-au pus piedici care au întârziat dezvoltarea, prin dotarea cu aparatură performantă. De cealaltă parte, managerul unităţilor private Bethesda, doctorul Ştefan Puşcaşu, a susţinut că nu are nici o legătură cu contestarea licitaţiei şi că Prima Medical mai are şi alţi parteneri, nu doar policlinica şi spitalul pe care le conduce el.
(17 iul 2008, 12:42:14